Windows 10'da Klavye Kısayolları Nasıl Atanır? - Haberler - indir.com

Windows 10'da Klavye Kısayolları Nasıl Atanır?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-11-30 19:53:56
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Donanım

Bilgisayarınızda yüklü işletim sistemi Windows 10, sık sık kullandığınız programlarınızı masaüstü yada başlangıç menüsünden 'Tüm Uygulamalar' seçeneği altından çalıştırmanızı zorunlu hale getirmiyor. Windows 10, bilgisayarınıza yüklü uygulamalarınız için birer kısayol tuşu oluşturmanıza olanak sağlıyor. Bilgisayarında Windows 10 işletim sistemi yüklü kullanıcılar; ufak bilgileri hatırlamakta güçlük çekmiyorsa sık sık kullandıkları yüklü uygulamalar için birer kısayol tuşu olarak atayabilecekler. Bilgisayarınızda yüklü olan uygulamaları kısayol tuşu olarak atayabilme özelliği için kullanıcıların program bilgisine sahip olmasına gerek yok. Yapılacak ufak işlemlerle bu kısayol atamasını kolaylıkla yapabilirler.

Bu kısayol atamasını oluşturmak oldukça kolay. Aşağıdaki yolu izleyerek yeni kısayol ataması sağlayabilirsiniz.

1-Başlat menüsünü açın, bu kısımda en altta bulunan 'Tüm uygulamalar' sekmesine tıklayın. Bu

sekmeyi tıkladığınızda uygulamalarınız alfabetik olarak listelenecek.

2-Tüm uygulamalar alfabetik olarak listelendikten sonra devamlı kullandığınız bir uygulamaya sağ tıklayın ve yeni açılan menüde 'Dosya Konumu Aç' sekmesine tıklayın.

3-Bu aşamadan sonra menüsünde olmamanız gerekiyor. Kendiniz seçtiğiniz uygulamanın Windows uygulamalar klasöründe bulunduğu dosya konumu kısmına geçiş yaptınız. Dosya konumunda kısayol yaratmak için uygulamayı çalıştıran ikona tıklayın (örnek olarak Google Chrome uygulaması). Uygulama ikonuna sağ tıkladıktan sonra 'Özellikler' seçeneğini bulun ve tıklayın.

4- Yapılan işlemlerden sonra uygulamanın detaylarını değiştirebileceğimiz ayrı bir panel açılacak. Bu panelde 'Kısayol Tuşu' kısmı yer alıyor. Burada 'Yok' ibaresini ile karşılaşabilirsiniz. Değişikliklerinizi 'Kısayol Tuşu' ibaresinden sağlayacaksınız. Bu işlem otomatik olarak tamamlanacak. Sadece Ctrl ve seçtiğiniz kısayol harfine tıklamanız bu boşluğa 'Ctrl + Alt' komutunu otomatik olarak değiştirecek ve işlem sonunda da seçtiğiniz kısayol harfini atayacak.

Yaptığınız değişiklikler bu noktada son buluyor. Bundan böyle belirlediğiniz kısayol harfi ile seçtiğiniz uygulamayı çok pratik bir şekilde çalıştırabileceksiniz. Unuttuğunuz kısayolları bu yönlemlerle görmekte mümkündür.





PAYLAŞ