Windows 10'da hava durumu nasıl gizlenir?        - Haberler - indir.com

Windows 10'da hava durumu nasıl gizlenir?       

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-09 14:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Nasıl Yapılır?

Windows 10 işletim sistemi için yapılan son güncellemelerin ardından kullanıcılar, hava durumu gibi bilgilere görev çubuğu üzerinden erişilebilmektedir. Ancak özellikle hava durumu ile ilgilenmeyen ya da görev çubuğunda böyle bir özelliğe yer vermek istemeyen kullanıcılar, bu özelliği kaldırma imkanına sahiptir. Hava durumu ile birlikte haber başlıkları, spor güncellemeleri gibi pek çok farklı bilginin yer alabildiği görev çubuğundaki mevcut yeni alanla ilgilenmiyorsanız kaldırma işlemlerini gerçekleştirebilir ve Windows 10 görev çubuğunu klasik haline döndürebilirsiniz. “Windows 10'da hava durumu nasıl gizlenir?” konusunda bilginiz bulunmuyorsa aşağıdaki adımları takip edebilir ve dakikalar içerisinde ilgili özelliği sistemden kaldırabilirsiniz. 

Windows 10'da hava durumu nasıl kaldırılır? (Kolay Yol)

Windows 10 işletim sisteminde görev çubuğu üzerine sağ tıklayarak açılacak olan menüden haberler ve ilgi alanları seçeneğini takip edin.

Windows 10'un son kullanım tarihi açıklandıWindows 10'un son kullanım tarihi açıklandı

Ardından ilgili özellik için yapabileceğiniz farklı seçimler ekrana getirilecektir.  Bu özelliği tamamen kapatmak istediğinizde ekranda yer alan seçeneklerden kapat tercihi yapmanız yeterli olacaktır.

Microsoft tarafından mevcut alanda getirilen yenilikler sayesinde kullanıcıların daha küçük bir alanda bu özelliği kullanması da mümkün kılınmıştır. Bu bakımdan ihtiyaç duyduğunuzda sadece bir simge üzerinden hava durumu ve haberlere ulaşmak istediğinizde seçeneklerdeki yalnızca simge göster seçeneğini tercih edebilirsiniz. 

Böyle bir seçim yapıldığında uzun açıklamalar yerine sadece ikona yer verilecek ve kullanıcı tarafından ikona tıklandığı takdirde konu ile ilgili detayların yer alacağı bildirim alanı gösterilecektir. 

Regedit ile Windows 10'da hava durumu nasıl kaldırılır? 

Görev çubuğundan özelliklere ulaşamayan ya da hata ile karşılaşan kullanıcılar, alternatif olarak regedit üzerinde de işlemleri yapabilir. İşlemler için, regedit penceresine ulaştıktan sonra aşağıdaki adımlar takip edilmelidir. 

HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersiyon\Feeds

Belirtilen alana ulaştıktan sonra sağ tarafta ayar yapabilecek birçok farklı anahtar görülecektir. Hava durumu için ShellFeedsTaskbarViewMode anahtarı üzerinden işlem yapılmalıdır. Anahtara çift tıklayarak içerisindeki mevcut değeri 2 olarak ayarlamanız, özelliğin deaktif olmasını sağlar. Özelliği kapattıktan sonra yeniden açmak istediğinizde ise yapılan işlemlerin tam tersi gerçekleştirilmelidir.

Windows 10 için getirilen yeni özellik belirtilen iki farklı yol ile kolay bir şekilde kapatılıp açılabilir. 


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ