Windows 10'da hangi hizmetler kapatılabilir? - Haberler - indir.com

Windows 10'da hangi hizmetler kapatılabilir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-26 16:37:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Windows 10 işletim sistemi içerisinde birçok hizmet bulunmaktadır. Performans açısından bu hizmetler bazen can sıkıcı olabiliyor. Peki Windows 10'da hangi hizmetler kapatılabilir?

Windows 10'da hangi hizmetler kapatılabilir?

Windows işletim sisteminde bazı hizmetler ve olaylardan gerçekten hoşlanmıyoruz. Özellikle boşa çalışan bazı hizmetler gereksiz yere performans kaybı yaşamamıza sebep olabiliyor. Bu yüzden bazı hizmetleri kapatmak en iyisi. Peki hangi özellikleri kapatırsak bir zararı olmadan performans konusunda daha fazla verim alabiliriz? Eğer bu soru ile ilgileniyorsanız, Windows'un Hizmetler penceresine göz atabilirsiniz. Windows'un hizmetleri, arka planda çalışan ve arayüzü bulunmayan programlardır. Bu programlar, normal programların yanı sıra oturumunuzu kapatsanız dahi çalışmaya devam edebilirler.

Windows için en iyi 6 PDF okuyucuWindows için en iyi 6 PDF okuyucu

Windows'un Hizmetler penceresine ulaşmak için Başlat menüsü içerisinde yer alan Arama Çubuğuna; "services.msc" yazdıktan sonra Enter'a basarak ulaşabilirsiniz. Daha sonrasında gelene pencereden istediğiniz bir hizmeti kapatarak performans konusunda iyileşmeler yapabilirsiniz. Peki hangi hizmetleri kapatmalısınız?

Netlogon

Kullanıcı hesabında ve diğer hesaplarda domain denetleyicisi olarak oturum açmanızı sağlar. Genellikle şirketlerde kullanıldığı için bu hizmeti evinizdeki bilgisayarınızda kapatabilirsiniz.

Windows Insider Hizmeti

Windows 10'un geliştirme aşamasında yapılan ve denenmek isteyen özellikleri deneyen Insider'lardan değilseniz bu özelliği kapatmalısınız.

Ebeveyn Denetimleri

Windows 10'un ebeveyn denetimleri mevcut. Fakat bir çocuk hesabı yönetmiyorsanız bu denetimleri kapatabilirsiniz.

Dokunmatik Klavye ve El Yazısı Paneli Hizmeti

Bu hizmet sayesinde dokunmatik ekran ile ilgili bazı özellikler yönetilebiliyor. Masaüstü PC'niz veya dokunmatik ekrana sahip olmayan bir laptop'unuz varsa bu hizmete gerek duymazsınız. 

BitLocker Sürücü Şifreleme Hizmeti

Bu özellik sabit diskinizi şifrelemeye yarayan dahili bir çözümdür. Windows sadece Pro ve daha üst sürümlerde bu özelliği kullanmanıza olanak sağlıyor. Eğer bu sürümlerden birine sahip değilseniz hizmeti devre dışı bırakabilirsiniz.

Bluetooth Destek Hizmeti

İsminden tahmin edebileceğiniz gibi, PC'nizde Bluetooth yoksa, bu hizmete de ihtiyacınız yoktur. Eğer bir laptop'unuz var ise bu özelliği kullanabilirsiniz. Fakat saldırılara karşı yine de kapatmanızı öneririz.

İkincil Oturum Açma

Bu özellik, standart hesap üzerinden yönetimsel görevleri çalıştırmanıza izin verir. Birden fazla kullanıcı yoksa bu hizmete de gerek yoktur.


Windows 10'a Geçiş o'kadar da kolay değil!Windows 10'a Geçiş o'kadar da kolay değil!
Windows 10 ve Windows 7 arasındaki makas daralıyorWindows 10 ve Windows 7 arasındaki makas daralıyor
Windows 10 Ekim Güncellemesi can sıkmaya devam ediyorWindows 10 Ekim Güncellemesi can sıkmaya devam ediyor

PAYLAŞ