Windows 10'da Çalışmayan Touchpad Nasıl Düzeltilir? - Haberler - indir.com

Windows 10'da Çalışmayan Touchpad Nasıl Düzeltilir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-26 09:00:18
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Nasıl Yapılır?

Windows 10 işletim sisteminde bazı notebook modellerinde touchpad çalışmayabilmektir. Gelişmiş özellikler ile donatılan touchpad bölümü bazen Windows 10 işletim sisteminde yaşanan olumsuzluklar nedeniyle devre dışı kalabilmektedir. Eğer bu tür sorunlar yaşıyor ve çözüm bulamıyorsanız aşağıda yer alan çözüm önerilerini deneyebilir ve bilgisayarınızda sorunsuz bir şekilde donanımı kullanmaya devam edebilirsiniz.

Windows 10'da Çalışmayan Touchpad Nasıl Düzeltilir?

Windows 10 Yeni Güncellemeyle Oyunlarda Optimizasyon SağlıyorWindows 10 Yeni Güncellemeyle Oyunlarda Optimizasyon Sağlıyor

Windows 10 işletim sisteminde çalışmayan touchpad için tercih edilecek farklı yöntemler vardır. Ancak özelliğin çalışmadığı durumlarda yapılması önerilen ilk uygulama, farklı bir fare takılarak sistemin test edilmesidir. Çok eski uygulamalar ya da özellikler, bilgisayarlardaki mevcut touchpad sistemlerini tanımamakta ve desteklememektedir. Bu bakımdan böyle bir durumun olup olmadığını yapacağınız kontroller ile birlikte belirleyebilirsiniz. Yapılacak kontroller ve analizler sonucunda herhangi bir çözüm bulunamıyorsa, aşağıda yer alan önerileri deneyebilirsiniz.

Tıklanabilir Alan Kontrolü

Bazı touchpad modellerinde tıklanabilir alanlar kısıtlanmıştır. Özellikle fiziki bir tuşun bulunmadığı durumlarda kişiler ürün rehberi üzerinden mevcut tıklama alanları ile ilgili bilgi almalıdır. Eğer sorun varsa ve herhangi bir sonuç alınamıyorsa mutlaka donanım kontrolü için uzman desteği alınmalıdır. 

Özel Uygulama Kullanımı

Bazı kullanıcılar, ek hareketler ve fonksiyonlar getiren farklı üçüncü taraf uygulamaları kullanabilmektedir. Ancak bu uygulamalar Windows 10 işletim sistemi ve touchpad sürücüsü ile zaman zaman uyumsuzluklar yaşadığından dolayı çalışmama gibi durumlara yol açabilmektedir. Bu tür uygulama kullanılıyorsa kullanıcıların mevcut programı sistemden kaldırılması ve sistemin yeniden başlatarak touchpad kullanımının aktif olup olmadığını kontrol etmesi gerekir. 

Sürücü Kaldırma Ve Yükleme

Donanım için yüklenen sürücüde meydana gelen hatalar, donanımın doğru bir şekilde çalışmasını önleyebilmektedir. Bu nedenle aygıt yöneticisi bölümünden sürücünün kaldırılarak tekrar yüklenmesi ya da güncelleme kontrollerinin yapılması kişilerin sorunsuz bir şekilde touchpad bölümünü kullanmasına imkan tanır.

Donanım Sorun Giderici

İşletim sistemindeki sorun giderici, donanımlarda meydana gelen hataların tespit edilmesini ve çözülmesini sağlar. Touchpad sisteminde meydana gelen hatalarda sorun giderici aracı, denetler ve hataların otomatik bir şekilde düzeltilmesine sağlayabilirsiniz. Bu tür durumlarda Windows 10'da yerleşik bir şekilde yer alan sorun giderici aracının çalıştırılması yeterli olacaktır. Mevcut aracın çalıştırılması adına çalıştır kutusuna msdt.exe -id DeviceDiagnostic yazılmalı ve ardından uygulama çalıştırılmalıdır. 



PAYLAŞ