Windows 10'da Açılış Nasıl Hızlandırılır? - Haberler - indir.com

Windows 10'da Açılış Nasıl Hızlandırılır?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-14 10:32:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Windows kullanıcılarının en büyük sorunlarından biri olan bilgisayarların yavaş açılması artık ortadan kaldırılabilir. Bilgisayarınızın yavaş açılma sorununu ortadan kaldırmak için yazımızın içeriğinden faydalanabilirsiniz. Yazılım devi Microsoft'un en son sunduğu işletim sistemi olarak bildiğimiz Windows 10, kullanıcılara yaklaşık 4 yıl önce sunuldu. Windows 8 işletim sisteminin kullanıcılara çeşitli sorunlar yaşatıyor olmasından sonra kullanıcılar Windows 10'un kusursuz olmasını bekliyordu. Fakat kullanıcılar tarafından Windows 10 pek de beklendiği gibi gelmedi. Windows 10, güçlü güncellemeleri, yavaş açılma sorunları, yavaş bir şekilde gerçekleşen başlatma hataları ile geldi. Bu durum kullanıcı açısından hiç de iyi karşılanan bir durum olmadı. Bu gibi sorunlara karşılık olarak Microsoft, Windows 10'u sunduğu günden bugüne geliştirmeye yönelik hareket ediyor. Yapılan yeniliklere karşılık olarak çözülemeyen bir sorun var ki o da, açılırken son derece yavaş açılma sorunudur. Yapılan son güncelleme ile hızlandırma işlemlerinde herhangi bir başarı elde edilmedi. Buna karşılık bizde Windows 10'u açılırken hızlandırma işlemlerini değerlendireceğiz.

Windows 10 Yavaş Başlangıç Nasıl Hızlandırılır?

- Windows 10'da hızlı başlat özelliğini devre dışı bırakın

Windows'daki en büyük sorun elbette ki başlatırken son derece yavaş bir şekilde işlem yapmasıdır. Windows 10, kullanıcılara sunulduğundan bugüne kadar Hızlı Başlat özelliği kullanıcılara birçok sorun yaşattı. Birçok kullanıcı Hızlı Başlat özelliğinin ilerleyen zaman içerisinde daha büyük sorunlar getireceği ön görülüyor. Windows 10'un yavaş başlama sorununu ortadan kaldırmak için Hızlı Başlat özelliğini devre dışı bırakmanız gerekiyor. 

Windows 10 güncellemesi için dikkat çeken gelişme!Windows 10 güncellemesi için dikkat çeken gelişme!

- Hızlı Başlat özelliğini devre dışı bırakmak için ilk olarak bilgisayarınızdan Denetim Masası'na girin ve Güç Seçeneklerine dokunun. Açılan pencerede sağ üst köşede yer alan Kategori yazan alanda Küçük Simgeler seçeneğine dokunun. 

- Bu sayfada işlemlerinizi gerçekleştirmek adına gösterilen seçenekleri devre dışı bırakın. 

- İşlemlerin ardından Kullanılmayan Ayarları Değiştir'e tıklayın.

- Kapatma Ayarlarının atında yer alan Hızlı Başlatma özelliğini devre dışı bırakın ve işleminizi sonlandırın. 

Windows 10 Otomatik Bakım’ı devre dışı bırakın

Otomatik Bakım özelliği de Windows 10'un yavaş açılma sorunlarından biridir. Windows 10'un yavaş açılmasına sebep olan sorunlardan birinin otomatik düzenlemelerden kaynaklanıyor olması kulağa son derece değişik geliyor olabilir ama bu bir gerçektir. Bu sorun genellikle fark edilmiyor ya da dile getirilmiyor. Bu sebepte dolayı da bu sorun pek fazla bilinen bir durum değildir. Fakat, Windows 10'u yeniden başlatma esnasında yavaş yavaş süreki dönen noktalar ile karşılaşıyorsanız yapmanız gereken değişiklik bu olabilir. Söz konusu bu özellik Çift Ekran kartlı masaüstü bilgisayarlar ve Dizüstü bilgisayarlar için geçerlidir. Otomatik Bakım'ı devre dışı bırakmak isterseniz aşağıda yer adımları takip etmeniz gerekiyor.

- Bilgisayarınızda yer alan arama kutusuna regedit yazarak kayıt defteri düzenleyicisini başlatarak işlemlerinize başlayın.

- Daha sonra aşağıda yer alan anahtara gidin;

- HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Schedule\Maintenance

- Burada sağ kısımda yer alan MaintenanceDisabled adının 32-Bit DWORD değeri ile karşı karşıya geleceksiniz. Söz konusu bu değer ile karşılaşmadıysanız, sağ kısımda yer alan boş alana sağ tıklayarak Yeni- DWORD (32 BİT) değerine tıklayarak kendinizde bunu oluşturabilirsiniz. 

- Mevcut olan ya da yeniden oluşturduğunuz değerin 1 olduğuna dikkat edin. 


Telefonlara Windows 10 Mobile yerine Windows 10’mu geliyor?Telefonlara Windows 10 Mobile yerine Windows 10’mu geliyor?
Windows 10 İçin Güvenli Mod Nasıl Açılır?Windows 10 İçin Güvenli Mod Nasıl Açılır?

PAYLAŞ