Windows 10'a Güncelleme İle Gelecek Yeni Özellikler - Haberler - indir.com

Windows 10'a Güncelleme İle Gelecek Yeni Özellikler

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-05 09:35:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Microsoft cephesinden resmi olarak 9 Ekim tarihinde Windows 10 güncellemesi yayınlanacak. Bu söz konusu büyük güncelleme ile beraber popüler işletim sistemi Windows 10 kullanıcıları için yepyeni özellikler gelecek. Şuan için piyasada yer alan en güncel işletim sistemi konumundaki Windows 10’a her sene iki büyük güncelleme geliyor. Bunlardan birisi olan Ekim güncellemesinde masaüstü ve diziüstü bilgisayarlar için yenilikleri göreceğiz. Gelin şimdi Microsoft’un güncelleme ile beraber sunacağı yeni Windows 10 Özelliklerine göz atalım.

Windows 10 Güncelleme Yenilikleri

Microsoft’un bir süre önce sunmuş olduğu zaman çizelgesi adlı özellik artık akıllı telefonlara entegre olacak. Windows 10 Ekim güncellemesinden sonra Microsoft Launcher ile beraber iOS veya Android telefonunuz üzerinden Windows 10 zaman çizelgesine erişebilecek ve kontrol sağlayabileceksiniz.

Windows 10 Redstone 5 güncellemesinin getirdiği, 15 önemli özellikWindows 10 Redstone 5 güncellemesinin getirdiği, 15 önemli özellik

Bulut Pano

Gelen güncelleme ile bilgisayarlara Bulut Pano adlı yeni bir özellik gelmiş olacak. Bu özellik sayesinde yapmış olduğunuz ekran görüntüleri kaydı veya kopyalanan içerikleri bu panoda görüntülemek mümkün olacak. Bu sayede yapıştırma işlemlerinin daha pratik ve kolay bir hal alması bekleniyor. Ayrıca Microsoft hesabı bağlı olan diğer cihazlar ile bu ekran görüntüleri ve kopyalanan içerikleri paylaşabileceksiniz.

Karanlık Mod

Son dönemlerde masaüstü platformlara karanlık mod özelliği gelmeye devam ediyor. Şimdi ise Windows için karanlık mod özelliği yeni güncelleme ile kullanıcılara sunulacak. Bu sayede dosya gezgini bölümünde koyu karanlık mod özelliği kullanılabilecek.

HDR Desteği

Windows 10’da zaten HDR desteği yer alıyor. Ancak Ekim güncellemesi ile beraber HDR desteği dahada iyileştirilmiş olacak ve iyi bir kontrast ile çok daha canlı renkler sunabilecek. Diğer yandan Nvida’nın ışın izleme teknolojisine de destek sağlanabilecek.

Diğer Yenilikler

  • Bu yeni güncelleme ile gelecek özelliklerden birisi ise bilgisayara bağlı olan Bluetooth cihazların şarj süreleri bilgisayar üzerinden kontrol edilebilecek.
  • Güç kullanımı: Artık görev yöneticisi üzerinden uygulamaların ne kadar düzeyde güç tükettiğini görebileceksiniz.
  • Metin boyutu: Windows 10 kullanıcıları artık daha büyük metinler için detaylı ayar yapabilecekler. Daha öncesinde ekran ölçeklendirmesi kullanılırken şimdi ise her alanın sadece metin boyutunda değişiklik sağlanabilecek.
  • Snip – Sketch : Bu yeni özellik sayesinde Windows – Shift – S kombinasyonu sayesinde tam ekran veya serbest şekilli ekran görüntüleri alabileceksiniz. Ayrıca alınan bu ekran görüntüleri Windows V kısayolu sayesinde direk bir şekilde bir başka yeni özellik olan Bulut Pano’ya aktarılabilecek.
  • Akıllı telefon bağlantısı: Artık Windows 10 Ekim güncellemesi sonrasında Android akıllı telefonlarınızı bilgisayarlarınıza bağlayarak dosya yada fotoğraf aktarımı sağlayabileceksiniz.

Sizlerde Windows 10 için yayınlanacak olan Ekim güncellemesini cihazlarınıza yükleyerek söz konusu bu özelliklerden yararlanabilirsiniz. Bu yeniliklerin haricinde ufak iyileştirmeler ve çeşitli güvenlik yamalarının da güncelleme ile beraber sunulacağını hatırlatalım. 9 Ekim’de yayınlanacak olan bu güncellemeyi Windows Update kısmından kolay bir şekilde yükleyebilirsiniz.


Kısa mesajlarınızı, Windows 10 ile yönetebileceksinizKısa mesajlarınızı, Windows 10 ile yönetebileceksiniz
macOS Mojave vs. Yeni Windows 10 GüncellemesimacOS Mojave vs. Yeni Windows 10 Güncellemesi

PAYLAŞ