Windows 10'a Geçiş o'kadar da kolay değil! - Haberler - indir.com

Windows 10'a Geçiş o'kadar da kolay değil!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-01 10:20:00
Editör : Emirkan Damar
Kategori : Yazılım

Microsoft'un Windows 7'ye olan desteği, 14 Ocak 2020'de sona erecek. WinMagic isimli araştırma şirketinin yaptığı açıklamada; Windows 7'den Windows 10'a geçmenin fazlasıyla sancılı olduğunu iddia ediyor.

WinMagic adlı araştırma şirketi, Microsoft'un Londra'da gerçekleştirdiği organizasyonda, pek çok şirket için araştırma çalışması başlattı. Ankete göre;

Windows 10 güncellemelerinden insanlar memnun değilWindows 10 güncellemelerinden insanlar memnun değil

150'den fazla şirket sahibi, Windows 10'a geçmenin faydaları hakkında kısıtlı cümleler kurabiliyor. WinMagic'e göre işletmelerin yüzde 23'ü Windows 10'a geçiş çalışmalarına başlamış. Şirket yöneticilerinin yüzde 17'si, güncel Windows sürümünün ne tür faydalar sağlayacağından bile habersiz.

Ankete katılan tüm kişilerin yüzde 34'ü Windows 10'a geçiş konusunda "kaygısız" iken, yüzde 68'lik kısım ise "güvenlik açıklarının Windows 10'a yansımasından" büyük oranda endişe ediyor. Şirket yöneticilerinin diğer endişeleri arasında; yüzde 25 düzeyinde uygulama yönetimi ve yüzde 18'lik donanım-yazılım uyumluluk sıkıntıları bulunuyor. Kısacası şirket yöneticileri, para ve güvenlik kaybından çok büyük oranda endişe ediyor.

Son olarak WinMagic yöneticisi Luke Brown, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulunuyor: "Saat işliyor ve şirketler güncelleme konusunda acele etmek zorunda. Lakin araştırmalarımız pek çok kişinin konuyla ilgili yeterli bilgisi olmadığını açığa vuruyor."


Chromebook kullanıcılarına Windows 10 sürprizi gelebilirChromebook kullanıcılarına Windows 10 sürprizi gelebilir
Windows 10 Redstone 5 güncellemesinin getirdiği, 15 önemli özellikWindows 10 Redstone 5 güncellemesinin getirdiği, 15 önemli özellik
Kısa mesajlarınızı, Windows 10 ile yönetebileceksinizKısa mesajlarınızı, Windows 10 ile yönetebileceksiniz

PAYLAŞ