Windows 10, Yılda İki Büyük Güncelleme Alacak - Haberler - indir.com

Windows 10, Yılda İki Büyük Güncelleme Alacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-04-24 17:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Her ne kadar işletim sistemi piyasasında, Android az bir farklı Windows'u geçsede, Microsoft en yeni işletim sistemi olan Windows 10'a güncellemeler ile destekler devam ediyor. 2017 yılında iki büyük güncellemeyi yayınlayacağını planlayan Microsoft, bunun duyurusunu geçtiğimiz yıl yapmıştı. Nisan ayı içerisinde ise Creators Update isimli güncellemesini yayınlayan şirket, şimdi ise bir diğer büyük güncellemesi için eylül ayını işaret ediyor. Eylül ayında da güncellemeyi sorunsuz bir şekilde kullanıcılarına sunarsa, Windows 10 için planlanan 'yılda iki defa güncelleme' kuralınada uyulmuş olacak. Bu düzen ile beraber artık her sene mart ve eylül ayları içerisinde büyük Windows 10 güncellemelerini görebiliriz.

Microsoft'un taahhüdüne göre şirket Windows 10'u 'Windows'un son sürümü' şeklinde tutmak istediği belirtiliyor. Bu işletim sistemi sürekli güncel tutulsada, şirketin önümüzdeki zamanlarda Windows 11 yada başka bir sürüme geçme ihtimalide bulunmuyor değil. Önümüzdeki gelecek olan Windows 10 büyük güncellemesi ile gelecek olan yenilikler hakkında henüz bilgi bulunmuyor. Fakat bir süre önce Windows Insiders programının üyelerine Redstone 3 isimli yeni bir yazılım sürümünün test edilmesi izinleri verilmiş. Yeni güncelleme ile Windows 10 arka planda açık uygulamalarda güç kesintisi gibi yeniliklerin gelmesi beklenmekte.

Diğer yandan Creators Update ile sunulması ön görülen görev çubuğuna kişi entegrasyon özelliğinin ise bu yeni güncelleme ile gelmesi beklenmekte. Yeni güncellemenin bulundurduğu Project Neon kod ismi ile beraber Windows 10'un tasarım noktalarında değişiklikler görebiliriz. Önümüzdeki ay gerçekleştirilecek olan Build geliştirici etkinliği kapsamında yeni tasarıma dair bilgilerin verilmesi beklenirken, bu yeni çalışmalar ve testler sonucunda Windows 10 güncellemesinin Eylül ayı içerisinde tüm kullanıcılara sunulması bekleniyor.





PAYLAŞ