Windows 10 Yeni Güncellemeyle Oyunlarda Optimizasyon Sağlıyor - Haberler - indir.com

Windows 10 Yeni Güncellemeyle Oyunlarda Optimizasyon Sağlıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-04 17:30:01
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Windows 10 için yapılan yeni güncelleme, oyunlarda meydana gelen performans sorunlarının çözülmesini hedefliyor.

Windows 10’da aktif bir şekilde kullanılan oyun modu, zaman zaman sorunların yaşanmasına da yol açabiliyor. Bu sorunlardan en çok yaşananı ise "Bleeping computer hatası" olarak da bilinen bir sorun. Me4vcut sorunu yaşayan kullanıcıların büyük bir kısmı oyun modunu etkin bir şekilde kullanamadığı gibi çeşitli problemler, oyunlarda performans düşüşü gibi sorunlarla karşılaşıyordu. Bu sorunu çözmek isteyen Microsoft ise resmi olarak ilk adımını attı ve yeni bir güncellemeyi duyurdu.

“FPS Sorunlarını Çözecek”

Microsoft tarafından duyurulan mevcut gelişmede, bilgisayar performansını arttırmaya yönelik herhangi bir değişim bulunmuyor. Ancak öne sürülen detay, FPS sorunu yaşayan kullanıcıların mevcut güncelleme ile birlikte hatalardan kurtulacağının belirtilmiş olması. Ara bir güncelleme olarak geliştirilen mevcut yenilik, Ağustos ayı bitmeden kullanıcılara sunulacak büyük güncelleme ile birlikte oyun moduna yönelik daha kapsamlı bir çözümler sunacak.

Windows 10 Oyun Modu Güncellemesi Hangi Yenilikleri Sunuyor?

Yeni güncelleme ile birlikte sunulan yenilikler ise şöyle;

Windows’un güç seçenekleri ve oyun modunun uyumsuz bir şekilde çalışması nedeniyle meydana gelen oyun performansını etkileyen sorun düzeltildi. Güncelleme ile birlikte güç ve oyun modlarında herhangi bir sorun yaşanmayacak ve oyunlardaki performans kaybı önlenecek.

Windows 10 oyun modunun oyun açma konusundaki problemleri giderildi.

Konsollarda Game Controller ile oyun oynayan kullanıcıların tetik tuşuna bastıktan sonra duyduğu ses sorunu giderildi.

VPN b ağlantılarında internet bağlantısının fark edilmesini önleyen sorun düzeltildi.

Windows 10 Oyun Modu Güncellemesi Nasıl Alınacak?

Windows 10 için geliştirilen yeni güncelleme, zorunlu bir güncelleme olmadığından dolayı kullanıcıların manuel olarak durumu kontrol etmesi gerekiyor. KB5004296 koduyla sunulan güncelleme için Windows Güncelleme penceresinin ziyaret edilmesi ve isteğe bağlı güncellemeler bölümünde yer alan bu güncellemeyi indirmesi gerekiyor.

Şu anda Windows 10 oyun modu için kullanıcılar tarafından herhangi bir geri dönüş yapılmadı. Bu bakımdan önümüzdeki günlerde yapılacak testler ile birlikte Windows 10 oyun modunda yeni güncellemeyle birlikte beklenen çözümün getirilip getirilmediği öğrenilecek.





PAYLAŞ