Windows 10 uzaktan nasıl kilitlenir? - Haberler - indir.com

Windows 10 uzaktan nasıl kilitlenir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-29 18:00:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Soru-Cevap

Windows 10 işletim sisteminizin kaybolma ve çalınma gibi durumlara karşı güvenli olmasını istiyorsanız uzaktan kilitleme bu konuda en büyük yardımcınız olacak. Aşağıda yer alan adımları takip ederek Windows 10 işletim sisteminin uzaktan nasıl kilitlendiği öğrenebilir ve böylece zor durumda kaldığını zamanlarda bu işlemleri gerçekleştirerek Windows 10 sisteminiz kilitleyebilirsiniz. Böylece verileriniz güvende kalacağı gibi cihazınızın güvenliğini de sağlayabilirsiniz. 

2019'ın ilk Windows 10 güncellemesinde neler var?

Windows 10'un 18317 sürümü için güncellenmiş özeliklerin listesi açıklandıWindows 10'un 18317 sürümü için güncellenmiş özeliklerin listesi açıklandı

Not: Bu özelliğin çalışması için cihazın bir Microsoft hesabı kullanılarak ayarlanmış ve internete bağlı olması gerekir.

Windows 10 uzaktan kilitleme işlemleri nasıl yapılır?

Windows 10 işletim sisteminizi kilitlemek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

İlk olarak Microsoft resmi internet sitesi üzerinden hesabınız ile oturum açın ve daha sonra cihazlar bölümüne geçiş yapın. Burada genel bakış sekmesinde yer alacak cihazlar listesinden hangi cihazı kilitlemek ya da kontrol etmek istiyorsanız o cihazı seçin

Daha sonra ekranda yer alacak olan cihazımı bul sekmesinden cihazınızı kontrol etmeye başlayabilirsiniz. Üstelik cihazın konum bilgileri gibi farklı detaylarına ulaşmanız da yine mümkün. Kilitleme işlemlerini yapmak için ise sağ üst tarafta yer alacak menüden ilk olarak kilitle düğmesine ve daha sonra açılacak olan ekrandan ileri düğmesine tıklayın.

Kilitleme işlemleri sırasında kilit ekranında gösterilecek olan bir mesaj da yine yazabilirsiniz. Özellikle cihazınızı kaybettiğiniz durumlarda kişilerin size ulaşabilmesi adına bir telefon numarası bırakmanız oldukça kullanışlı olacaktır.

Windows 10 kilitlemenin kullanıcılar için avantajları neler?

Bu tür işlemler çoğu kullanıcı tarafından es geçilir. Fakat kaybetme gibi durumlara karşı kişilerin cihazlarını kolay bir şekilde bulması adına bu uygulama ve servisleri ayarlamak, son derece yararlıdır. 

Windows 10'un Tüm Özellikleri ve Bilinmesi Gerekenler


İlgili uygulamalar
Windows 10 Mobile, Aralık 2019'da ölecekWindows 10 Mobile, Aralık 2019'da ölecek

PAYLAŞ