Windows 10 USB bellek nasıl fortmatlanır? - Haberler - indir.com

Windows 10 USB bellek nasıl fortmatlanır?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-22 20:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Windows 10 işletim sistemi formatlama yöntemleri arasındaki en popüler işlem USB üzerinden format atma işlemi oluyor. USB ile Windows 10 formatlama işleminde kullanıcılar çeşitli sorular ile karşılaşabiliyorlar. Bizde sizlere bu içeriğimizde USB bellek ile Windows 10 formatlama ile beraber yaşanan format sorunlarına yönelik çözüm yöntemlerinden bahsedeceğiz. Teknolojinin gelişmesi her alanda kullanıcıların deneyimini geliştirmeye devam ediyor. Geçmişte veri depolama daha çok bir iş olurken, artık günümüzde her şey teknolojiye dönüşmüş durumda.

Bir oda dolusu dosya ve belgeleri şimdi küçük bir USB bellek içerisine kolay bir şekilde depolanabiliyor. USB belleklerin asıl amacı depolama olurken, bu noktada hem daha maliyetli hem de daha kolay bir veri saklaması gerçekleştirilebiliyor. USB üzerinden depolanan arşivlere daha sonra kolay bir şekilde ulaşılabiliyor.

Windows 95'in arayüzü bir yazılımcı tarafından Windows 10 için tema haline getirildiWindows 95'in arayüzü bir yazılımcı tarafından Windows 10 için tema haline getirildi

USB Flash disk nasıl formatlanır?

USB belleğinizi bilgisayara taktıktan sonra bilgisayarım kısmına girerek USB belleği görmeniz gerekiyor. Flash belleğin olduğu kısma sağ tıklayarak seçeneklerden biçimlendire tıklamanız gerekiyor. Bu adımdan sonra biçimlendirme ekranı karşınıza gelecektir. Hızlı biçimlendir kutucuğu seçili olursa, USB hızlı bir şekilde formatlanacaktır.

Ancak verilerin çok ufak boyutlu uzantılar ile USB içerisinde kalacağını söyleyelim. Çoğu zaman bu belgeler gözükmez ancak, veri kurtarma programları ile görmek mümkün oluyor.

Windows 10’da USB nasıl formatlanır?

Windows 10 formatlama işlemi ile beraber verilerinizin silineceğini hatırlatalım. Bu noktada önemli olan içerik ve verilerinizi yedeklemeyi ihmal etmeyin.

  • Flash belleği bilgisayarınıza bağlayın.
  • Bilgisayarım simgesine tıklayın.
  • Diskler arasında flash belleği göreceksiniz.
  • Sağ tıklayın ve daha sonra “Biçimlendir” seçeneğine basın.
  • Onaylayın ve işlemi sonlandırın.

USB belleğiniz formatlanmadıysa, disk onarım programları ile USB belleğinizi onarmayı deneyebilirsiniz. USB formatlama işlemi ile USB içerisindeki dosyaların silineceğini hatırlatalım.



PAYLAŞ