Windows 10 ücretsiz yükseltme programı hala Windows 7, Windows 8.1 kullanıcıları için çalışıyor mu? - Haberler - indir.com

Windows 10 ücretsiz yükseltme programı hala Windows 7, Windows 8.1 kullanıcıları için çalışıyor mu?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-30 12:01:02
Editör : Ayça Aleyna Dinler
Kategori : Donanım

Bir yıl sürmesi beklenen Windows 10 ücretsiz yükseltme programının, Windows 7 ve Windows 8.1 kullanıcıları için hala mevcut olduğu bildiriliyor. Eski Windows işletim sistemindeki müşteriler resmi Windows 10 indirme sayfasına gidebilir ve Windows 10'a yükseltmelerine izin veren ücretsiz bir araç alabilirler. Ancak, bir rapora göre, kullanıcıların yükseltmek istedikleri eski işletim sisteminin orijinal bir kopyasına sahip olmaları gerekir. Ek olarak, iddia edilen bir Microsoft çalışanı, bir yıl için orijinal ücretsiz yükseltme planının sadece bir pazarlama hilesi olduğunu paylaştı.

Windows 10 resmi Microsoft Web sitesinden yükseltilebilir, ancak yükleme sırasında dosyalarınızı ve bilgilerinizi saklamanız önerilir.

Windows 10, 2015 yılında piyasaya sürüldü ve o sırada Microsoft, eski Windows işletim sistemindeki kullanıcıların bir yıl boyunca ücretsiz olarak en son sürüme geçebileceğini söyledi. Ancak, 4 yıl sonra, Windows 10, Windows 7 veya Windows 8.1'i en son Windows tarafından test edildiği gibi orijinal bir lisansla kullananlar için ücretsiz bir yükseltme olarak kullanılabilir. Windows 7 veya Windows 8.1'in orijinal bir sürümünü çalıştırdığınızdan emin olduktan sonra Windows 10'a ücretsiz olarak yükseltmek için resmi indirme sayfasına gidin ve aşağıdaki adımları izleyin:

Now Windows 10 can transfer files over Wi-Fi via Samsung phonesNow Windows 10 can transfer files over Wi-Fi via Samsung phones

1.Windows 10 indirme sayfasına gidin ve ‘şimdi aracı indir'i tıklayın.

2.Medya oluşturma Aracı'nı açın ve ‘bu bilgisayarı şimdi Güncelle'seçeneğini seçin.

3.Şartlar ve koşulları kabul etmek için ‘kabul et' düğmesine tıklamanız gerekir.

4.Dosyalarınızı ve bilgilerinizi sakladığınız yükseltme seçeneğini seçin.

5.Yüklemeyi tamamlamak için adımları izleyin.

6.İnternete bağlandıktan sonra, Windows Update > etkinleştirme bölümüne gidin.

7.Gerekirse 'Etkinleştir' düğmesine tıklayın ve bilgisayarınız gerçek bir lisansla etkinleştirilecektir.

8.Windows 7 ürün anahtarınızı da buraya girebilirsiniz.

Ayrıca, kendi kendini ilan eden bir Microsoft çalışanından gelen eski bir Reddit yazısı, "bir yıl boyunca tüm 'ücretsiz' yükseltmenin tamamen pazarlama kabartmasıydı."Bunun nedeni, postada belirtildiği gibi, Microsoft için yükseltme istatistiklerinin lisans gelirinden daha değerli olmasıydı. Reddit kullanıcısı Ayrıca, Windows 10'u yeni bir işletim sistemi olarak yüklemeye karar verirseniz, ücretsiz güncellemenizi kaybedeceğinizi söylüyor.



PAYLAŞ