Windows 10 tasarımı tamamen değişebilir - Haberler - indir.com

Windows 10 tasarımı tamamen değişebilir

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-25 09:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Windows 10 işletim sistemi için Microsoft’un radikal bir tasarım değişikliğine gidileceği öne sürüldü. Yeni paylaşılan görsellerle desteklenen iddialar, Windows’un yepyeni bir görünüme kavuşacağını gösteriyor.

Microsoft tarafından üzerinde çok fazla durulmasa da yeni bir tasarım değişikliği gelebilir. Sun Valley adıyla yeni bir güncelleme serisine hazırlandığı öne sürülen Microsoft’un özellikle Windows 10X projesinin iptal edilmesiyle birlikte geliştirilen arayüz ve tasarımları Windows 10 ile değerlendirebileceği belirtiliyor. İddialar her ne kadar resmi verilere dayanmasa da kodlar üzerinden yapılan araştırmalarda ve bazı sızıntılarda görsel değişikliğin kesin bir şekilde kısa süre içerisinde cihazlara sunulacağı öne sürülüyor.

Yeni Windows 10 güncellemesinde ses kalitesi düşüyorYeni Windows 10 güncellemesinde ses kalitesi düşüyor

Kullanıcı deneyimi geliştirilecek

Tasarımıyla yenilenecek Windows 10 işletim sisteminde temel amaç kullanıcı deneyimini geliştirmek olacak. Yıllardan beri benzer çizgilerden çok fazla dışarıya çıkmayan ve bu nedenle de eleştir alan Microsoft’un daha oval hatlara sahip simge ve tasarımlarıyla Windows 10’da farklılık yaratması bekleniyor.

İddialarda yer alan verilerin bazılarında ise kaynak olarak Windows ve Windows uygulamalarının UX'inden sorumlu Interactive eXperiences Platform (IXP) yer alıyor. IXP ekibinin iş listesine yönelik yapılan paylaşılmada kapsamlı bir tasarım değişikliğinin planda olduğu iddia ediliyor. Buna göre ekip, başlat menüsü, Office, Microsoft Edge ve yerel Windows uygulamaları için kapsamlı bir yeni tasarım düzenini uyarlıyor.

Yeni simgeler, dokunma dostu dosya gezgini

Yenilenen Windows 10 ile birlikte yeni simgeler kullanılmaya başlanacak. Aynı zamanda tasarımda yakalanan hareketliliğe karşın performans sorunlarının yaşanmaması adına özel bir optimizasyon gerçekleştirilecek. Windows yazı tiplerinde de değişiklik yapması beklenen Microsoft, çeşitli animasyon ve hareketlilik ile birlikte daha canlı ve etkin bir işletim sistemi geliştirebilir.

Sun Valley güncellemesi Windows 10’da neler sunacak?

Sun Valley ve sonrasındaki güncellemelerde dikkat çekilen temel nokta tasarım. Windows 10 sürüm 21H2 olarak bilgisayarlarda yer alması beklenen güncelleme; eylem merkezi, görev çubuğu, başlat menüsü, yerel uygulamalar vb. dahil olmak üzere bir dizi Windows 10 UI özelliğini tutarlı yuvarlatılmış köşeler ve iyileştirilmiş performansla modernize edebilir. İddialara göre 2021’in son aylarına doğru yayınlanacak güncelleme, tüm platformlarda da desteklenecek.


Windows 10 21H1 yenilikleri nelerdir?Windows 10 21H1 yenilikleri nelerdir?

PAYLAŞ