Windows 10 tasarımı güncelleniyor - Haberler - indir.com

Windows 10 tasarımı güncelleniyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-26 09:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

ABD merkezli yazılım devi Microsoft Windows 10 Build 21343'ün test sürümünü yayımladı. Windows Insider kullanıcıları tarafından deneyimlenebilecek olan bu sürümdeki en büyük yenilik, yeni uygulama simgeleri olarak karşımıza çıkıyor. Şirket bu hamlesiyle Windows 10'u daha modern hale getireceğini de göstermiş oldu.

Geçtiğimiz sene uygulama simgelerinin tasarımını değiştirme kararı alan Microsoft, Windows Insider kullanıcıları için yeni bir Windows 10 güncellemesi yayımladı. "Build 21343" isimli bu yeni sürüm, bazı performans iyileştirmeleri ve düzeltmelerin yanı sıra tüm kullanıcıları yakından ilgilendiren bir yeniliğe de imza attı. Windows 10 arayüzü için olan bu yenilik, işletim sistemindeki bazı simgelerin yenileceğini de gözler önüne serdi.

Windows'taki 'msvcr120.dll hatası' nasıl çözülür?Windows'taki 'msvcr120.dll hatası' nasıl çözülür?

Windows 10'nun yeni sürümünde uygulama simgeleri yenilenecek

Microsoft, Windows 10 21H1 güncellemesi sunuldu

Geçtiğimiz seneden beri uygulama simgelerini değiştirmeye çalışan şirket için bu güncellemenin oldukça önemli olduğunu söylemek yanlış olmaz. Bu kararını yavaş yavaş uygulamaya başlayan şirket Build 21343 kodlu Windows 10 sürümünde ise tamamen yenilenmiş simgeleri kullanıma sunmaya başladı. Yenilenen simgeler, özellikle Windows 10'un genel görünümünden sıkılan kullanıcıları sevindirecek gibi görünüyor.

Konuyla ilgili resmi blog sayfasından bir açıklama yapan şirket işletim sistemine gelem yeni simgelerle kullanıcılar için daha iyi bir farkındalık sunmayı amaçladıklarını belirtti.

Örneğin artık kullanıcılar "Resimler" klasörü için değiştirilen yeni simge sayesinde o klasörün Resimler'e ait olduğunu okumadan da anlayabilecekler. Benzer durumlar, Belgeler, Videolar, Müzikler ve İndirilenler klasörleri içinde geçerli.

Yeni güncelleme şimdilik sadece Microsoft’un beta programına dahil olan Insider kullanıcıları tarafından indirilebiliyor. Ayrıca şirket bu güncellemeyle uygulama simgelerini değiştirmenin yanı sıra genel performans iyileştirmeleriyle birlikte bazı sorunları da gidererek sistematik açıdan bazı yenilikler getirdiğini de duyurdu. Şirketin tüm bu yenilikleri kapsayan kararlı sürümü ne zaman kullanıma sunacağı ise henüz bilinmiyor.

 


Windows 10'un son güncellemesi mavi ekran veriyorWindows 10'un son güncellemesi mavi ekran veriyor
Windows 10 çökme sorunu için güncelleme yayımlandıWindows 10 çökme sorunu için güncelleme yayımlandı

PAYLAŞ