Windows 10 S'te Linux İçerikleri Çalışmayacak - Haberler - indir.com

Windows 10 S'te Linux İçerikleri Çalışmayacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-05-23 13:50:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Bildiğiniz üzere haberini de yaptığımız Microsoft'un yeni Windows 10 S sürümü tanıtılmıştı. Windows 10 S sürümünün normal Windows 10'a göre farkları arasında sadece Windows Mağazadan uygulama yüklenebilmesine izin veriliyordu ve normal Windows 10 sürümüne göre daha hafif bir yazılıma sahipti. Ancak şimdi ise ortaya çıkan bilgiye göre sadece Windows Mağaza üzerinden uygulama yüklenebilmesi durumu yine tüm uygulamalar için geçerli olmayabilir. Yani her Windows Mağaza uygulamasının Windows 10 S ile çalışabileceğini söylemeyeceğiz. MSDN kaynaklı bir blog yazısına göre Microsoft'un ürün yöneticisi Rich Turner, bazı uygulamaların Windows 10 S'te çalışmasına izin verilmeyeceği ifade edildi.

Bu çalışmayacak uygulamalar arasında komut satırı uygulamaları, konsollar ve kabuklar da bulunuyor. Bu kısıtlama ile beraber Fedora, Ubuntu, Suse Linux gibi yazılımların Windows Mağaza'da bulunan uygulamalarının Windows 10 S'te çalımasına izin verilmeyeceği anlamına geliyor. Turner'nde ifade ettiğine göre Linux bileşenleri mağazada olsa da bunların sistem erişimi ve Windows programlarına daha fazla oluyor. BU sebepten ötürü Microsoft ise birçok Windows Mağaza uygulamalarına kısıtlama getirmiş durumda.

Turner'in blog yazısında belirttiğine göre Windows 10 S temel anlamda teknik tecrübesi üst seviye olmayan ve erişime sahip olmak isteyen kullanıcıları hedefliyor. Bu yüzden uygulama geliştiricileri bilgisayar üzerindeki gelişmiş kontroller isteyen kullanıcıları hedeflemiyor. Mağazada dağıtılan Linux bileşenlerinin ise Windows 10 S'te çalışmaması için herhangi bir teknik durum bulunmuyor. Ancak bu noktada Microsoft devreye girerek bilerek kısıtlama işlemi yapmışa benziyor. Ancak Windows 10 S kullanıcısı sonradan karar değiştirip Windows 10'un tam versiyonuna geçiş yapar ise Windows Mağaza'da bulunan Linux içeriklerine erişebilecekler.





PAYLAŞ