Windows 10 S'de Google Chrome Olmayabilir - Haberler - indir.com

Windows 10 S'de Google Chrome Olmayabilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-05-12 11:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Bilindiği üzere internet devi Microsoft, yeni geliştirmiş olduğu Windows 10 S işletim sistemi ile bazı sınırlandırmalar ve engellemeler katacak. Bu noktada dünyanın önde gelen internet tarayıcılarından olan Google Chrome bu işletim sisteminde çalışmayabilir. Öyle ki Windows 10 S, uygulamaları sadece Windows mağaza aracılığı ile indirilebilecek. Windows 10 S ile varsayılan olarak gelen internet tarayıcısı Microsoft Edge'den sonra Windows S'in Chome'a destek sunmayacağı düşünülüyor. ZDNet kaynaklı habere göre Windows Mağaza da yer alacak uygulamaların web versiyonları Windows Platform tarafından sağlanacak.

JavaScript ve HTML motorları ile taranması istenmekte. Bu noktada Chrome Windows uygulamasının temelinde bulunan kod sistemi bu motorlarda desteklenmiyor. Microsoft'un ise Windows 10 S kullanıcılarına sadece Windows Mağaza'da yer alan uygulamaların yüklenmesine izin vermesi üzerine, Google Chrome'un Windows 10 S işletim sistemine sahip bilgisayarda olmayacağını ve engelleneceğini söyleyebiliriz. Fakat Microsoft, Chomre'a uygun bazı koşullar ve değişiklikler yapar ise o zaman işler değişir ve tarayıcının çalışması olanak sağlanabilir.

Her halükarda, Windows 10 S kullanıcıları Chrome tarayıcılarını açabilseler bile, varsayılan olarak ayarlamaları mümkün olmayacak. Hatırlarsak Chrome'un iOS uygulamasıda Blink motoru yerine WebKit'ten yararlanmaktaydı. Safari tarayıcısı ile aynı alt yapıya sahip olan Chrome iOS uygulaması ise kullanıcıya standart bir Chomr görüntü ve kullanım deneyimi yaşatıyordu. Google'ın ise Chrome tarayıcısını Windows 10 S'e sunması için buna benzer bir altyapı değişikliği yapabilecek. Google'dan herhangi bir adım gelmez ise Chrome için Microsoft'un harekete geçmesi gerekecek.





PAYLAŞ