Windows 10, sabit disk bozulmadan önce uyarı verecek - Haberler - indir.com

Windows 10, sabit disk bozulmadan önce uyarı verecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-02 21:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Bilgisayar kullanıcılarının genel olarak atladıkları bir konu olan sabit disk sağlığı, kişisel verilerin depolandığı bu cihazlar için oldukça büyük önem arz ediyor. Öyle ki piyasada disk sağlığını kontrol edebilen birçok üçüncü parti uygulama bulunuyor. Ancak Microsoft cephesinden ortaya çıkan yeni gelişmelere göre Windows 10 işletim sistemi için dahili bir disk sağlığı gösterme yeteneği yakın zamanda kullanıcılara sunulabilir. Yakın zamanda Windows 10’a entegre edilmesi muhtemel olan bu araç sayesinde kullanıcılar program kullanmaya gerek kalmadan disk birimlerinin sağlığını direkt olarak kontrol edebilecek.

Windows 10, disk detaylarını gösterebilecek

Windows 10’un yeni görüntülü görüşme özelliği Meet NowWindows 10’un yeni görüntülü görüşme özelliği Meet Now

Söz konusu kaynağa göre Windows 10 Insider Preview Build 20226 duyurusundan hemen sonra Windows bloglarında paylaşıldı. 20226 yapısı ile gelen özelliklerin birisi de disk izleme aracı olacak. Sabit diskler bozulma aşamasına geldiklerinde genelde belirti veriyorlar. Ancak birçok kullanıcı bu durumu fark edemiyor. İşte tam bu noktada disk izleme aracı ile depolama biriminde ters bir durum olduğunda Windows 10 direkt olarak sizi uyaracak. İşletim sistemi uyarı ile beraber verilerinizi yedekleyin önerisinde de bulunacak.

Ayarlar > Sistem > Disk birimlerini yönetin yolu üzerinden söz konusu bu özelliğe erişilebilecek. Windows 10 kullanıcıları artık üçüncü parti programlar ile uğraşmadan verilerin kaybolmaması adına işletim sistemi tarafından uyarılmış olacak. 20226 yapısı ile beraber Windows 10’da bulunan “Telefonunuz ” uygulamasına da bazı yenilikler geliyor. Uygulama artık birden fazla cihaz eklemesine olanak sağlayacak. Son güncelleme ile beraber yeni bir cihazı eklemek, eski bir cihazı kaldırmak yada cihazlar arasında geçiş yapmak oldukça kolay olacak.

Insider versiyonunda yer alan tüm bu özelliklerin kararlı sürüme entegre edilerek dağıtılması bekleniyor. Kullanıcı verilerinin korunması adına önemli bir güncelleme olacağını ifade edebiliriz.  


Windows 10 Creators Update nasıl yüklenir?Windows 10 Creators Update nasıl yüklenir?

PAYLAŞ