Windows 10 S Nedir? İşte Tüm Detaylar - Haberler - indir.com

Windows 10 S Nedir? İşte Tüm Detaylar

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-05-09 16:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Teknoloji devi Microsoft, 2 Mayıs tarihinde düzenlediği etkinlik kapsamında Windows 10'un daha hafif versiyonu olarak isimlendirebileceğimiz yeni bir sürümünü tanıtmıştı. İlk olarak Windows 10 Cloud olarak adlandırılması beklenen sürüm daha sonra Windows 10 S olarak isimlendirildi. Bizde sizlere bu içeriğimizde bu yeni Windows 10 S nedir' Ve ne gibi özellikleri vardır bunların detaylarından bahsedeceğiz. İlk olarak Windows 10 S, 2 Mayıs tarihinde tanıtıldı ve bu işletim sistemi ile gelecek olan bazı bilgisayar modelleri duyuruldu bile. Bu noktada Windows 10 S işletim sistemine sahip modelleri yaz ortası ile beraber piyasada görebiliriz.

Yeni işletim sistemi ayrı bir ürün olarak satılmayacak ve varolan bazı bilgisayarlarda daha çok eğitim kurumlarına yönelik olarak bilgisayarların işletim sistemlerinde tercih edilecek. Windows 10 S sürümü ülkemizde olmasada yurt dışında yoğun kullanıma sahip olan Google Chromebook cihazlara da bir rakip olarak geldi diyebiliriz. Bu yüzden bu işletim sisteminin en öncelik olarak eğitim sektöründe kullanılacağını söyleyebiliriz.

Windows 10 S Fiyatları

Windows 10 S işletim sistemi ücretli olmayacak. Yani Windows 10 Pro lisansına sahip olan eğitim kurumları, Windows 10 S sürümüne herhangi bir ek ücret ödemeden faydalanabilecekler. İşletim sisteminin maliyeti ise donanım üreticileri tarafından karşılanacak ve normal Windows 10 yüklü modellere göre daha uygun fiyatlı Windows bilgisayarlar görebileceğiz. Bu noktada Windows 10 S sürümüne sahip bilgisayarları daha uygun bir fiyatlar ile teknoloji mağazalarından satın alabileceksiniz.

Hafif bir işletim sistemine sahip olacak olan Windows 10 S sürümü daha çok giriş seviyesi bilgisayarlarda bulunacak. Daha düşük profile sahip modeller ile göreğimiz bu sürümün önümüzdeki zamanlarda üst seviye bilgisayarlarda kullanıldığınıda görebiliriz. Oldukça hafif yapıya sahip bu işletim sisteminde sadece Windows mağazasında bulunan program ve oyunları kullanabileceksiniz. Bazı kısıtlamalara sahip olacak bu işletim sisteminde Microsoft Edge varsayılan tarayıcı olarak gelecek ve değiştirilemeyecek. Önümüzdeki zamanlarda tam anlamıyla çıkışını gerçekleştirecek olan bu işletim sistemi hakkında daha fazla bilgi sahibi olacağız.





PAYLAŞ