Windows 10 S Bilmecesi Netlik Kazandı - Haberler - indir.com

Windows 10 S Bilmecesi Netlik Kazandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-08 16:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Bildiğiniz üzere Windows 10 sürümünün yeni düşük donanım özelliklerine sahip bilgisayarlar için Windows 10 S sürümü piyasaya sunulmuştu. Şimdi ise Windows 10 S'in ayrı bir işletim sistemi olmak yerine Windows 10'un bir modu olarak geleceğine dair iddialar ortaya çıktı. Bu iddialar ise Microsoft'un üst düzey yöneticilerinden birisi tarafından doğrulandı. Kurumsal başkan yardıcısı Joe Belfiore tarafından PC World tweet'ine verilen yanıt ile Windows 10 S'in önümüzdeki dönemlerde bir 'mod' olarak gelebileceği belli oldu.

Bu kapsamda Windows 10 S'in 2019 ile beraber Windows 10 serisinin hafif bir modu olarak sunulması netleşmiş oldu. Windows 10 S normal şartlarda Microsoft Store'da yer alan uygulamalar ile çalışabiliyor. Ekstra bir program kurulumuna izin vermeye bu sürüm kısıtlayıcı bir yapıya sahip durumda. Bu kapsamda Windows 10 S sürümü sadece izin verilen uygulamaların çalışmasına olanak sağlayarak daha güvenli bir yapıda gelmiş oluyor.

Windows 10'un temel anlayışı devam edecek ve yeni gelen modun tam sürüme ücretsiz bir şekilde geçebileceği iddia ediliyor. Fakat Windows 10 Pro'yu S modunda kullanmak isteyenler 49 dolar ödeyeceği belirtiliyor. Şuan için okullara Windows 10 S'ten Windows 10 Pro'ya ücretsiz geçiş hakkı olduğunu hatırlatalım.





PAYLAŞ