Windows 10 reset sorunu nasıl çözülür? - Haberler - indir.com

Windows 10 reset sorunu nasıl çözülür?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-15 09:00:00
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Son zamanlarda bazı Windows 10 kullanıcıları, bilgisayarlarının yeniden başlatma özelliğinin çalışmamasından rahatsızdır. Teknolojid evi Microsoft bu durumun nasıl çözüleceği konusunda açıklamada bulundu. İşletim sisteminin sık sık güncellemeler alıyor ve sistemlerin üreticileri, her yeni versiyonda daha da iyi ve sorunsuz ürünler üretmek üzerinde çalışmalar yürütüyor. Bu biraz zor gözüküyor gibi. Çünkü her versiyonun kendine göre sorunları vardır. Windows 10 sürümünün son versiyonunda kullanıcılar, bilgisayarları sıfırlama seçeneğini kullanmanın pek de fazla işe yaramadığını gördüler. Çok önemli bir detay olmasa da sinir bozucu olabilen bu sorunun çözümü ise Microsoft tarafından geldi. 

Windows 10 reset sorunu

Teknoloji dünyasının lider ismi Microsoft, Windows 10 kullanıcılarının canını sıkan bu sorunun nasıl çözüleceğine dair bir bilgilendirme yayınlandı. Bu sayede kullanıcılar yaşadığı sorunu çözüme kavuşturabiliyor, kullanıcılar yeniden cihazlarını tekrar fabrika ayarlarına çevirebiliyorlar. Normal şartlarda, fabrika ayarlarına dönme seçeneği Ayarlar'da Kurtarma seçeneği altında bulunuyor. Söz konusu bu seçeneği kullanarak sistemleri sıkıntısız bir şekilde fabrika ayarlarına ger, döndürmek mümkün olabiliyordu. 

Windows 10 klavye dili değiştirme nasıl yapılır?Windows 10 klavye dili değiştirme nasıl yapılır?

Windows 10’un 2004 versiyonunda bulunan bir hata nedeniyle bazı kullanıcılar bu özelliği kullanamıyor. Onun yerine “Bilgisayarınız sıfırlanırken bir hata oluştu. Hiçbir değişiklik yapılmadı.” şeklinde bir uyarı alıyorlar. 

Windows 10 “Bilgisayarı sıfırla” özelliği nasıl düzeltilir?

Kullanıcılar bilgisayarlarını fabrika ayarlarına döndürmek istemelerinin bir çok nedeni bulunabilir. Bu nedenlerin arasında Windows 10 hatalarını ortadan kaldırmak, genel olarak yavaşlama sorununun önüne geçmek veya cihazı farklı bir kullanıcıya aktarmak için bilgisayarların sıfırlanması son derece sık kullanılan bir işlemdir. Normal şartlar altında bu özelliği kullanarak sistemi tamamen sıfırlamak ve kullanıcı dosyalarını silmek veya dosyaları koruyarak kısmi sıfırlama gerçekleştirmek mümkün hale geliyordu. Windows 10 2004 versiyon ise bazı donanım konfigürasyonlarında bu işlemi gerçekleştiremiyor.

Sorunu çözmek için yapılması gerekenler ise şu şekilde:

  • Başlat menüsünde Komut İstemi penceresini bulun. 
  • Uygulamaya sağ tıklayın ve yönetici olarak çalıştırın.
  • Açılan pencerede tırnaklar olmadan "dism /online /cleanup-image /restorehealth" yazın.
  • Enter tuşuna basın
  • Ayarlar kısmından şimdi özelliği kullanabilirsiniz.

Bu işlemi yapmadan önce önemli dosyalarınızı bulut ortama ya da harici bir depolama alanına yedeklemeyi unutmayın. Ayrıca cihazı sıfırladığınızda cihaz sürücülerinin de sıfırlanacağını aklınızdan çıkarmayın.


SwiftKey Klavye, Windows 10 ile pano senkronizasyonu yapacakSwiftKey Klavye, Windows 10 ile pano senkronizasyonu yapacak
Windows 10 arayüzü baştan aşağı değişebilirWindows 10 arayüzü baştan aşağı değişebilir
Microsoft Windows 10'da geliştiriciler için yeni bir güncelleme yayımladıMicrosoft Windows 10'da geliştiriciler için yeni bir güncelleme yayımladı

PAYLAŞ