Windows 10 Mobile'e Tek Elle Kullanım Özelliği Geldi! - Haberler - indir.com

Windows 10 Mobile'e Tek Elle Kullanım Özelliği Geldi!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-09-17 10:00:20
Editör : Hümeyra Aydınlı
Kategori : Donanım

Windows 10 için hem masaüstü hem de mobil tarafta sürekli güncelleme getiren Microsoft, Windows 10 Mobile'de yeni bir güncelleme yayınlayarak tek elle kullanım özelliğini getirdi. Yayınlanan "10536" numaralı sürümüne Windows Insider Programı'na katılarak ulaşabilirsiniz.

İlk kez Apple'ın iPhone'larda yer verdiği tek elle kullanım özelliği Microsoft'un yeni mobil işletim sistemi Windows 10 Mobil tabanlı cihazlarda da yer alacak. Tek elle kullanımı kolaylaştırmak için sunulan bu özellik, ekranı aşağı kaydırma hareketi ile aktif ediliyor.

Aslında tek elle kullanım Microsoft için yeni bir gelişme değil. Daha önce geniş ekranlı telefon ve tabletlerde kullanılıyordu ancak yeni güncelleme ile küçük ekranlı akıllı telefonlar da dahil tüm Windows 10 Mobile'e sahip cihazlarda kullanılabilecek.

Windows butonuna uzun basılma neticesinde ekran aşağı doğru kayarken, kullanıcılar büyük veya küçük ekranlı telefonlarda üst bölümde yer alan sekmelere rahatlıkla erişebilecek.

Bunun dışında Windows 10 Mobile güncellemesinde "Fotoğraflar" uygulaması için de yeni özellikler getiriliyor. Kullanıcılar fotoğraflarını klasörler halinde görüntüleyebilecek. Cihazın hafızasında ve OneDrive'de bulunan fotoğraflar ayrı bir klasör şeklinde yer alacak. 

Windows 10 Mobile'ın 10536 numaralı bu sürümü ayrıca daha önceki sürümlerinde karşılaşılan bir çok hatadan arındırılıyor. Insider Hub uygulamasının yokluğu, Wi-Fi Kişisel Erişim Noktası'nın çalışmaması ve bunun gibi sorunlar tamamen düzeltildi.

Windows Insider Programı'na katılan kullanıcılar cihazlarını son ön izleme sürümüne yükseltmek için önce 10514 sürümüne, daha sonra 10536.1000 sürümüne geçiş yapmaları gerekiyor. Ancak bu aşamalardan sonra 10536.1004 sürümüne sahip olabiliyorlar.





PAYLAŞ