Windows 10 Mobile, Aralık 2019'da ölecek - Haberler - indir.com

Windows 10 Mobile, Aralık 2019'da ölecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-21 10:55:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Geçen hafta yaptığımız bir haberle Windows 10 Mobile’in ölüm tarihini sizlere duyurmuştuk. Bundan öyle yeni akıllı telefonlarda kullanılmayan mobil iletim sistemi, 2019’un 10 Aralık tarihinden sonra desteklemeyecek.

Windows 10’nun daha ölüm tarihini bile bilmiyorken, öleceği haberini ilk önce Windows 10 Mobile’ın başkan yardımcılarından birinin sosyal medya platformu olan Twitter sayesine yaptığı bir paylaşımla öğrenmiştik. Bu paylaşımı yaparken gel göreli ki firma yetkilileri tarafından herhangi bir tarih verilmemişti. Fakat Windows 10 Mobile’ın sıkça sorulan sorular sayfası kısmında, o zamanki bin 709 numaralı sürümün çıkacak olan son sürüm olduğuna dikkat çekiliyor.

Microsoft, Windows Mobile'dan Daha Çok Android Akıllı Telefon Satıyor!Microsoft, Windows Mobile'dan Daha Çok Android Akıllı Telefon Satıyor!

Windows 10'un tüm özellikleri ve bilinmesi gerekenler

Şirket iOS ya da Android’e geçmeyi tavsiye ediyor

O zaman ise bu duruma neden son verdiğini firma kendisi bizzat açıklamıştı. Microsoft’un Windows 10 Mobile’ı geliştirmekten neden vazgeçtiği konusunda şirket, uygulamaların kıtlığı olarak açıklamıştı. Bu durum biraz yumurta tavuk meselesine benziyor. Ancak esas neden şuydu ki; platformun kullanıcısı az olduğu için yeteri kadar uygulama geliştirilmiyordu. Microsoft Şirketi güvenlik ve yazılım güncellemelerini her ne kadar yayınlamaya devam ediyor olsa da, bütün bu güncellemeler de dahil olmak üzere 2019’un Aralık ayında son bulacak. Microsoft ise kullanıcılarına bir tavsiye de bulunuyor. O da iOS işletim sistemi ya da Android işletim sistemi bir cihaza geçiş yapmalarını tavsiye ediyor. Bu anlamda sizde Windows 10 Mobile kullanan imdir.com okuru iseniz, tavsiyemiz bir an önce akıllı telefonunuzu değiştirmeniz.

 

 

 

 

 


Windows 10'un 18317 sürümü için güncellenmiş özeliklerin listesi açıklandıWindows 10'un 18317 sürümü için güncellenmiş özeliklerin listesi açıklandı
Windows Phone kullanıcıların Android ya da iOS'a geçmesi için 327 günü kaldıWindows Phone kullanıcıların Android ya da iOS'a geçmesi için 327 günü kaldı

PAYLAŞ