Windows 10 Kullanan Cihaz Sayısı 800 Milyonu Aştı - Haberler - indir.com

Windows 10 Kullanan Cihaz Sayısı 800 Milyonu Aştı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-13 12:32:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Kullanıcıların alışkanlıklarından vazgeçmesi tahmin edeceğiniz üzere pek kolay olmuyor. Hatta alışkanlıklardan vazgeçmek sanıldığından daha uzun zaman almaktadır. Microsoft her yeni sürüm geliştirdiğinde bu zamana kadar en iyi sürüm olduğu hakkında bilgiler söz konusu oluyor. Şimdilerde ise gözler elbette ki Windows 10'un üzerinde. Yaklaşık dört yıldır kullanımda olan Windows 10 git gide aktif kullanıcı sayısını artırmayı başarıyor. Her geçen gün büyük kitleleri etkisi altına almayı başaran Windows 10, gerek yazılımsal gücü gerek kullanıcılara sunduğu özellikler sayesinde her geçen gün etki alanını artırmaya devam ediyor. 

Geçtiğimiz Mart ayında yazılım devi Microsoft, Windows 10 işletim sisteminin 800 milyon barajını aştığının bilgisini vermişti. Bugünler de ise Build 2019 geliştirici adlı konferans ile beraber Windows 10 işletim sistemini kullanan cihaz sayısının ise 825 milyon olduğunun altını çizdiler. Kısa süre içerisinde oldukça fazla bir kullanıcı sayısı elde eden Windows 10, alışkanlıkların kırılması ile beraber daha fazla kullanıcı tarafından kullanıcılar. Teknolojik gelişmeler, ihtiyaçtan doğan gelişmeler ve bunun yanı sıra diğer etkenler teknoloji şirketlerin her zaman bir adım ötesinde olmak adına gelişim göstermeye devam ediyor. Windows 10'da bir önceki sürümün yerini almış olup kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılayacak düzeyde özellikler ile gelmiştir. 

Windows 10 güncellemesi için dikkat çeken gelişme!Windows 10 güncellemesi için dikkat çeken gelişme!

Paul Thurrott tarafından sunulan belgeler ile beraber, söz konusu işletim sisteminin 825 milyon aktif cihazda yer alıyor olması ve hatta yaklaşık 2 ay öncesine kadar yani mart ayında duyurulan rakamlara göre 25 milyon gibi ciddi ölçüde bir artış ile karşılaşıyor olmamız oldukça başarılı bir sonuçtur. Bu sonuçlar sayesinde Windows 10'un gelecek zaman içerisinde daha da aktif kullanıcı sayısına sahip olacağı gözler önüne seriliyor. Elde edilen bu bilgilerin yanı sıra aynı zamanda Microsoft tarafından sunulan uygulamalarında oldukça fazla kitle tarafından kullanıldığının bilgisi veriliyor. Microsoft tarafından üretilen uygulamaların kullanılıyor olması, Android ve iOS için Edge toplam yaklaşık 4.5 milyon, Microsoft Launcher'in ise yaklaşık 4 milyon kez indirildiği ortaya koyuldu. Swiftkey2in kullanıcı sayısına baktığımız anda toplamda 159 milyon aktif kullanıcı ile karşı karşıya geliyoruz. Yazılım devi Microsoft burada kendini geliştirerek daha da fazla aktif kullanıcı sayısına sahip olmaya yönelik hareket ediyor. Bu şekilde gelecek yıllarda hedeflediği rakama ulaşması mümkündür. 

Windows 10 işletim sistemi piyasaya girdiği tarihten bugüne Microsoft'un beklentilerini tam anlamıyla karşılamayı başaramamıştı. Şirketin Windows 10 için ilk 3 yıldaki beklentisi 1 milyar kullanıcı sayısına erişmekti. Bunun yanı sıra aynı zamanda, piyasanın büyüme oranı Microsoft'un bu beklentisinin gerçekleşmesinin önüne geçti. Microsoft'un 3 yılda ulaşmak istediği hedefe halen aylar olduğunu görüyoruz. Hala Windows 8 ve Windows XP adlı işletim sistemlerini kullanan kullanıcıların da olduğunun altını çizmek gerekiyor. Yavaş yavaş kullanıcıların eski sürümlerden vazgeçmesi halinde Windows 10'un kullanımı da her geçen gün artarak daha fazla kullanıcı sayısına erişim sağlayacaktır. Windows 10'un yeniliklerinden faydalanmak adına cihazlarınızı Windows 10'a yükseltebilirsiniz. 


Telefonlara Windows 10 Mobile yerine Windows 10’mu geliyor?Telefonlara Windows 10 Mobile yerine Windows 10’mu geliyor?
Windows 10 İçin Güvenli Mod Nasıl Açılır?Windows 10 İçin Güvenli Mod Nasıl Açılır?

PAYLAŞ