Windows 10, iOS 14 ve Android'deki bazı yazılımlar hacklendi - Haberler - indir.com

Windows 10, iOS 14 ve Android'deki bazı yazılımlar hacklendi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-10 16:00:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Tianfu Cup'ta 1,21 milyon dolarlık ödül havuzundan pay almak adına rekabet eden beyaz şapkalı olarak adlandırılan hackerler, Windows 10, iOS 14, Android gibi popüler yazılımlarda açıklar bularak hacklemeyi başardılar. Çin'in en büyük ve en prestijli hackathon etkinliği olarak kabul edilen Tianfu Cup, geçtiğimiz hafta sonu Çin'in Chengdu kentinde gerçekleşti. Söz konusu bu etkinliğe katılım gösteren beyaz şapkalı hackerların hacklemiş olduğu yazılımlar arasında Windows 10, iOS 14, Ubuntu, Adobe PDF Reader, Chrome gibi popüler yazılımlar da yer alıyor.

Söz konusu bu hackathon etkinliğinde toplam ödül havuzu 1,21 milyon dolar seviyesinde bulunuyordu ve Çin merkezli siber güvenlik devi Qihoo 360, 744,5 bin dolar ile etkinliğin birincisi olmayı başardı. AntFinancial Lightyear Security Lab ile Pang ise sırasıyla ikinci ve üçüncü sırada yer aldı.

Yazılım üreticileri güvenlik açıkları ile ilgili bilgilendirme yaptı

Hackathon’da rekabet eden takımlar, orijinal bir açık bularak buradan hackleme işlemini yapmak için beşer dakikalık üç deneme hakkına sahipler. Yarışmacılar, seçmiş oldukları hedefe ve istismar ettikleri güvenlik açığının türüne göre farklı para ödülleri aldılar. Söz konusu bu yarışmanın amacı yazılımlarda yer alan açıkları bulup bunlardan faydalanmak olmadığından ortaya çıkarılan tüm açıklar yazılım üreticilerine de bildirmiş durumdadır. Konuyla ilgili olarak ortaya çıkan tüm istismarlar gelecek haftalarda yayınlanacak olan güncellemeler ile ortadan kaldırılacaktır. 

Tianfu Cup’da hacklenen yazılımlar

iOS 14 (iPhone 11 Pro)

Android (Samsung Galaxy S20)

Windows 10 (versiyon 2004)

Ubuntu

Chrome

Safari

Firefox

Adobe PDF Reader

Docker

VMWare EXSi

QEMU

TP-Link (Asus router yazılımı)





PAYLAŞ