Windows 10 İkon Tasarımları Değişiyor - Haberler - indir.com

Windows 10 İkon Tasarımları Değişiyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-03 13:42:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Yazılım devi Microsoft’un radikal değişiklik kararları görmeye devam ediyoruz. Bir süre önce Office uygulamaları için ikon ve tasarımda yeniliğe gideceği ortaya çıkan Microsoft şimdi ise Windows 10’da yer alan ikonları baştan aşağı yenilemeyi düşünüyor. Geçtiğimiz hafta yayınlanan bilgiler doğrultusunda Microsoft tarafından yeni Office 365 için olan ikon tasarımları gösterilmişti. Bu noktada bu yeni tasarımlar Windows için yeni planlanan bazı değişiklikleri de ortaya çıkartmış oldu. Microsoft, Office tasarım şefi olan Jon Friedman ortak bir sistem ile beraber Windows 10 işletim sisteminin de ikonlarının tasarlanmasının büyük bir uğraş ve çaba olduğunu dile getiriyor. Oturmuş sistemleri ile beraber bunu  tüm Microsoft servislerine aktaracaklarını ifade ediyor.

Windows 10 İkonları Baştan Aşağı Yenileniyor

Ayrıca Office ile gerçekleştirecekleri ikon tasarımlarını platformdaki diğer servislere de yaymak istediklerini belirtiyorlar. Yayınlanan bir blog yazısında Windows 10’un hangi noktalarda güncelleneceği ve ikon tasarımlarının yenileceği belirtiliyor. Bu noktada Fotoğraflar, posta, haber gibi birçok uygulama ve içeriğin yenilenerek modern ve güncel ikon tasarımlarına kavuşacağı ifade ediliyor. Ayrıca bazı konsept Windows 10 ekran görüntüleri de bu yazıda bulunurken şuan için henüz taslak olduğunu belirtmekte fayda var. Uzun dönemde ise Windows 10’un tamamen modernleşeceği ve yenileceği dile getiriliyor.

Windows 10'da hangi hizmetler kapatılabilir?Windows 10'da hangi hizmetler kapatılabilir?

Windows 10 içerisinde hala bazı noktalarında 10  yılı geçkin tasarımların bulunduğu biliniyor. Eskimiş olan bu ikonlar modernleşmeden oldukça uzak ve ilk Windows dönemlerini hatırlatıyor. Fakat Microsoft bu noktada yoğun bir çalışma sürdürerek Windows 10’un tasarım noktasında modernleşme yolunda ilerlediği biliniyor. Ayrıca işletim sistemi içerisinde kullanıcılara çeşitli özelleştirme imkanları içinde bazı ayarlar sunmayı ihmal etmiyor. Şirketin uzun süredir çalıştığı bu yeni tasarım ve ikonları yakın bir zamanda tüm Windows 10 platformuna giydirilmiş olarak göreceğiz.  


Windows 10 Ekim güncellemesi yayınlandı! Yeni güncellemede nasıl yenilikler var?Windows 10 Ekim güncellemesi yayınlandı! Yeni güncellemede nasıl yenilikler var?
Windows 10'a Aydınlık Modu Geliyor!Windows 10'a Aydınlık Modu Geliyor!
Windows 10 Posta'ya reklam gelecek mi?Windows 10 Posta'ya reklam gelecek mi?

PAYLAŞ