Windows 10 için yine hatalı güncelleme yayınlandı! - Haberler - indir.com

Windows 10 için yine hatalı güncelleme yayınlandı!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-09 21:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Son dönemlerde yayınladığı hatalı Windows 10 güncellemeleriyle gündemden düşmeyen Mirosoft kullanıcılarına bir kez daha hatlı bir güncelleme sundu. Microsoft’un Şubat ayının sonunda yayınladığı güncelleme milyonlarca kullanıcıyı riske atıyor!

Windows 7 desteğini sonlandırarak kullanıcılarını Windows 10’na geçmeye zorlayan Microsoft güncellemeler açısından hızla kan kaybediyor. Daha önce yayınladığı hatalı güncellemelerle kullanıcı güvenliğini birçok kez riske atan şirket kullanıcıların tepkisini çekiyor. Şubat ayının sonunda Windows 10 işletim sistemlerinin 1903 v3 1909 sürümleri için KB4535996 güncellemesini yayınlayan şirket öncesinde de olduğu gibi pek çok sorun ve şikayetle karşı karşıya kaldı.

Windows 10’da yaşanan sorunlardan biri de bazı oyunların ciddi oranda FPS düşüşü ve seste olan bozulmalar. Bunun yanı sıra güncelleme ardından performans açısından sorun yaşayan kullanıcıların sayısı da artmış bulunuyor. Geçtiğimiz dönemlerde mavi ekran hatasıyla gündeme gelen şirket görünüşe göre yeni güncellemeyle aynı sorunu yeniden tetiklemiş bulunuyor.

Microsoft Windows 10’nun kalite sorunu çözemiyor!

Gün itibariyle gelen bilgiler ise KB4535996 güncellemesinde bulunan hataların bunlarla sınırlı olmadığını gösteriyor. Bazı Windows 10 kullanıcıları güncellemeyi yükledikten sonra bilgisayarlarının uyku modunun bozulduğunu ve sistemlerinin uyku moduna geçmediğini aktardı. Gelen bilgilere göre cihaz uyku moduna geçse bile birkaç dakika sonra otomatik olarak uyanıyor.

Windows 10 1809 güncellemesi ile gelen hata nasıl düzeltilir?

KB4535996 güncellemesini Windows 10’da yer alan hataları düzeltmek ve aramayı iyileştirmek için yayınlayan Microsoft bu konuda başarı elde edememekle birlikte, mevcut sorunların ciddiyetini de arttırdı. Tüm bunlara ek olarak kullanıcıların karşısına yeni sorunlar çıkmasına neden olan şirketin güncelleme konusunda acil olarak bir çözüm bulması gerekiyor. Bir süredir kalite sorununa çözüm sunması beklenen şirketin son dönemlerde güncellemelerinin hataları olmasının nedeni olarak kontrollerden sorumlu olan ekibin dağıtıldığı ve artık kontrollerin bilgisayarlar tarafından yapılması gösterilmişti.

Windows 10 işletim sisteminde yeni meydana gelen sorunlar ve uyku modu hatasıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmayan şirketin kalite sorununu nasıl düzelteceği bilinmiyor. Ancak şirket yakın zamanda bu sorunlara kalıcı bir çözüm getirmezse pazardaki güvenilir duruşunu kaybederek, bir dönemlerin teknoloji devi olsa da sonrasında başarısızlığa mahkum olan şirketlerin arasında yerini alabilir.





PAYLAŞ