Windows 10 için PowerToys Run aracı kullanıma sunuldu - Haberler - indir.com

Windows 10 için PowerToys Run aracı kullanıma sunuldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-20 21:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Dünyanın en popüler işletim sistemi olan Windows 10 ile beraber kullanıcılar bir hayli memnun edecek yeni PowerToys Run aracı herkes için indirilmeye açıldı. Dünyanın en fazla kullanılan işletim sistemlerinden birisi olan Windows 10, henüz geçtiğimiz aylarda Apple’ın macOS tarafına sunmuş olduğu Spotlight benzeri gelişmiş bir arama aracına kavuşacağı haberleri ile gündeme gelmişti. Söz konusu bu araç yukarıda yazdığı gibi PowerToys Run adı ile indirilmeye sunuldu. İşletim sistemine yerleşik olarak Win+R kısayolunda yerini alan bu yeni araç, Windows içindeki arama sürecini çok daha modern ve işlevsel bir hale getiriyor. Şuan için henüz temel seviyede kalan fakat ileride çok daha gelişmiş bir araç haline geleceği söylenen bu yenilik, sonuç penceresinde çalışan uygulamaları gösterebiliyor ve bazı uygulamaları yönetici olarak açmanıza olanak sağlıyor.

Yakın dönemde ise özel eklentilere kavuşacağı da gelen bilgiler arasında bulunuyor. Araç, tek bir noktada istediğiniz birçok şeyi çok hızlı bir şekilde bulmanıza imkan tanıyacak olarak ifade ediliyor. Bu aracın ücretsiz olarak yayınlandığını ve açık kaynak kodlu olduğunu belirtelim.

Microsoft’tan Windows 10X açıklamasıMicrosoft’tan Windows 10X açıklaması

Windows 10 için çok faydalı bir araç yayınlandı

Windows 10’un dikkat çeken bu yeni aracı haricinde, işletim sisteminin geçtiğimiz ay önemli bir başarıya imza attığını da hatırlayalım. Buna göre 1 milyardan fazla cihazda aktif olarak kullanılmaya başlanmıştı. Microsoft için oldukça önemli bir kilometre taşı olan bu seviyeye ulaşmak oldukça uzun sürdü. 2 yıl gecikmeli bir şekilde olsa da, bu önemli rakam geride bırakılmış oldu. Microsoft bunu kutlamak için ise sistemde yapacağı tasarım değişikliklerini göstermişti. Yeni tasarımda devrimsel veya çok büyük değişiklikler yer almayacak.

Fakat yapılacak olan arayüz tarafındaki ufak değişiklikler sistemi çok daha modern bir hale getirmiş olacak.


Windows Defender nasıl kapatılır?Windows Defender nasıl kapatılır?
Yeni Windows 10 güncellemesiyle 20H2 sürümüne ait detaylar ortaya çıktıYeni Windows 10 güncellemesiyle 20H2 sürümüne ait detaylar ortaya çıktı

PAYLAŞ