Windows 10 için Ekim 2020 güncellemesi geliyor - Haberler - indir.com

Windows 10 için Ekim 2020 güncellemesi geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-13 13:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Yazılım devi Microsoft’un Windows 10 Ekim 2020 güncellemesi ile beraber sunacağı bazı yeni özellikler belli oldu. Gelen bilgilere göre kullanıcılara sunulacak olan yeni güncelleme ile beraber masaüstü arka planları için yeni bir yol ve karanlık mod daha gelişmiş bir destek sunabilecek. Güncellemenin kullanıcılara ne zaman sunulacağı henüz bilinmezken yeni özelliklerin detayları karşımıza geliyor. Microsoft, Windows 10 kullanıcıları için Ekim 2020 güncellemesi üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Ara bir güncelleme olarak gelecek olan bu sürüm, çok büyük yeniliklere sahip olmayacak. Ancak bir süre sonra Windows Insider kullanıcıları tarafından test edilebilecek yenilikler arasında bazı ufak iyileştirmelere sahip olacak. Gelin şimdi Windows 10 Ekim 2020 yenilikleri neler olacak bakacak.

Windows 10 Ekim 2020 yenilikleri belli oldu

Windows PC temizleme yöntemleriWindows PC temizleme yöntemleri

Microsoft’un bir süredir kullanıcı arayüzü üzerinde çalışıyordu. Ekim 2020 güncellemesi ile bu özellik artık kullanılabilir olacak. Bu noktada ortaya çıkan iki yeni özellikte kullanıcı deneyimini iyileştirmeye yönelik oluyor. Bu özelliklerden birisi de temaya duyarlı açılış ekranı ve Spotlight olarak yer alıyor. Windows 10’a gelecek olan Spotlight özelliği, kullanıcılara daha etkileyici bir masaüstü deneyimi sunacak. Kullanıcıların bildiği üzere Microsoft, Windows 10’un masaüstü görünümünün özelleştirilebilmesi için yenilikler sunuyor. Bir kullanıcı istediği bir görseli arka plan olarak yapabiliyor. Diğer yandan Microsoft Store’da bulunan paketler ile de masaüstü özelleştirilmesi yapabiliyor. Bunlarla kalmayıp şimdi ise Spotlight özelliğini getiriyor.

Kullanıcılar bu özellik ile Microsoft Bing aracılığı ile sunulan slayt arka planları kullanabilecekler. Bu özellik şuan için kilit ekranında kullanılabiliyordu. Ekim 2020 güncellemesi ile beraber artık masaüstünde de kullanılabilir olacak. Ekim 2020 güncellemesinin getireceği bir diğer yenilik ise temaya duyarlı açılış ekranı ise Windows 10’u karanlık mod ile kullanan kullanıcıları ilgilendiriyor. Öyle ki şuan için kısıtlı uygulamalarda kullanılabilir olacağını belirtelim. Artık Windows 10’u karanlık modda kullanırken Groove Müzik, Ayarlar ve Store gibi uygulamalarda karanlık moda sahip olacak.

Microsoft, Windows 10’un Ekim 2020 güncellemesini henüz Insider kullanıcılarına sunmuş değil. Ancak bu programa dahil kullanıcılara kısa süre içinde bu güncellemenin sunulması bekleniyor.


Windows 10 ekran çözünürlüğü değişmiyor sorunu çözüm yöntemleriWindows 10 ekran çözünürlüğü değişmiyor sorunu çözüm yöntemleri
Windows 10’da fare imleci değiştirme nasıl yapılır?Windows 10’da fare imleci değiştirme nasıl yapılır?

PAYLAŞ