Windows 10 Giriş Şifresi Ekranı Nasıl Kaldırılır? - Haberler - indir.com

Windows 10 Giriş Şifresi Ekranı Nasıl Kaldırılır?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-09-12 12:20:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Microsoft kullanıcı güvenliğini ön planda tuttuğu için Windows 10 işletim sisteminde parola korumalı hesap oluşturma seçeneği sunuyor. Bilgisayarınıza bir yabancı kişinin sizden habersiz erişmemesi için parolan güvenlik önlemi oldukça işe yarar bir nokta diyebiliriz. Fakat ev kullanıcıları için her defasında PIN kodu yada şifre yazmak uzun bir işlem olabiliyor. Bu noktada bu rehberimizde sizlere Windows 10?un giriş şifresini kaldırmak için yapmanız gereken adımlardan bahsedeceğiz. Normal şartlarda Windows 10?da yerel hesap yada Microsoft hesabınızda olsa şifre alanını doldurmak zorundasınız. Bu noktada şifre yerine 4 haneli PIN kodunuda tercih edebilirsiniz.

Bu zorunlu şifre alanını atlamanın bir yolu bulunuyor. Bilgisayarınızı açtığınızda direkt masaüstüne erişmek için Windows 10 giriş şifresi kaldırma adımlarına bakacağız.

Windows 10 Giriş Şifresi Kaldırma

  • İlk olarak klavye kısayollarında yer alan Win + R kombinasyonu ile Çalıştır penceresine ulaşın. Buraya ?netplwiz? yada ? control userpasswords2? komutlarından istediğinizi yazın ve karşınıza Kullanıcı Hesapları bölümü gelecektir.
  • Gelen pencere bölümünde ?Kullanıcı bu bilgisayarı kullanmak için bir ad ve parola girmelidir?uyarısının hemen altında yer alan tiki kaldırın ve Tamam deyin.
  • Otomatik oturum aç alanında yer alan kullanıcı adınız yazılı bölüm geldiğinde şifrenizi girin ve tamam diyerek onaylayın
  • Bu işlemler sonrasında artık Windows 10?a giriş yaparken şifre girmenize gerek kalmayacak ve şifre ekranı yerine direkt olarak masaüstünüze erişebileceksiniz. Dilerseniz aşağıdaki videomuzu izleyerek detaylı anlatımdan yararlanabilirsiniz.





PAYLAŞ