Windows 10 Ekim Güncellemesi can sıkmaya devam ediyor - Haberler - indir.com

Windows 10 Ekim Güncellemesi can sıkmaya devam ediyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-06 09:50:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Windows 10 için sunulan Ekim güncellemesi pek çok sorunla birlikte gelirken sistemdeki sorunların giderilmemesi can sıkmaya devam ediyor. İşte Windows 10 Ekim güncellemesi ile birlikte yaşanan sorunlar.

1. Dosyalar siliniyor

Windows 10'un Ekim 2018 güncellemesi sisteme pek çok önemli özellik eklemiş durumda. Buna karşın güncellemeyi alan kullanıcıların büyük bir bölümü dosyaların silinmesi ile karşı karşıya kaldı. Önemli kişisel verilerin dahi silinebilmesi bu konuda en büyük sorunlardan birisi olarak görülüyor. Sistem geri yükleme ile sistem dosyaları geri alınabilse de bu sefer güncelleme kaybediliyor.

Microsoft Windows 10 Ekim 2018 Güncellemesi’nin dağıtımına tekrar başlıyorMicrosoft Windows 10 Ekim 2018 Güncellemesi’nin dağıtımına tekrar başlıyor

2. HP'De mavi ekran sorunu

Genel sorunların dışında bazı marka ve cihazlara yönelik özel sorunlar da yaşanıyor. HP cihazlarda görülen mavi ekran hatası, kullanım sırasında ciddi bir engel yaratıyor.

3. Surface Go parlaklık sorunu

Cihazlara özel yaşanan bir diğer sorun ise Surface Go modellerinde görülüyor. Aynı şekilde bazı Dell modellerinde de yaşadığı tespit edilen sorun, cihazlardaki parlaklık problemi. Kişisel olarak yapılan denemelere göre bazı kullanıcılar bu sorunu çözdüğünü de raporlamış durumda.

4. Zip çıkarma sorunu

Windows 10 Ekim 2018 güncellemesi ile birlikte Windows tarafından sunulan sıkıştırma uygulamasında problemler görüldü. Zip içerisinden çıkarılan dosyalar, çıkarılma esnasında aynı dosyaların olduğu bir klasördeyse değiştirilip değiştirilmemsi konusunda kullanıcılara bir ekranda onay isteniyordu. Fakat yeni güncelleme ile birlikte uyarı alınmadığı gibi kullanıcılar farkında olmadan eski dosyaların üzerine çıkarma işlemi yapmaya başladı. Bu konuda çözüm ise Windows uygulamasını kullanmamak.

5. Yazı tipi hatası

Unicode 2605 ve Unicode 2606 Ekim 2018 güncellemesinden sonra kullanılamıyor.

Windows 10 ve Windows 7 arasındaki makas daralıyor


Windows 10 1809 Güncellemesi İle Veri Silme Sorunu Nasıl Çözülür?Windows 10 1809 Güncellemesi İle Veri Silme Sorunu Nasıl Çözülür?
Windows 10 ve Windows 7 arasındaki makas daralıyorWindows 10 ve Windows 7 arasındaki makas daralıyor

Windows 10 İnceleme Videosu


PAYLAŞ