Windows 10 Ekim 2020 güncellemesi yayınlandı, işte yenilikler - Haberler - indir.com

Windows 10 Ekim 2020 güncellemesi yayınlandı, işte yenilikler

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-22 21:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

2020 yılının ikinci büyük güncellemesi olmasına rağmen çok fazla bir yenilik getirmeyen Windows 10 Ekim 2020 güncellemesi bir süre bekleyişin ardından yayınlandı. Başlat menüsü, alt tab menüsü ve ekran yenileme hızı ayarlarındaki bazı yenilikler getiren güncellemenin tüm kullanıcılara erişmesi ise biraz zaman alabilir gibi duruyor. Microsoft, en güncel işletim sistemi noktasında yer alan ve 1 milyonun üzerinde kullanılan Windows 10 için Ekim 2020 güncellemesini nihayet sundu. 2020’nin ikinci büyük güncellemesi olarak lanse edilen Ekim 2020 güncellemesi, bu noktada kullanıcılara çok büyük yenilikler getirmiyor.

Bu noktada daha çok bir Service Pack olarak tanımlanan Windows 10 Ekim 2020 güncellemesi ile beraber Başlat menüsü, herhangi bir işlevsellik getirmese de arayüzü daha temiz ve kullanıcı dostu bir hal yapıyor. Diğer yandan Alt Tab menüsüne Chromium tabanlı Edge entegresi gibi yenilikleri de bulunuyor.

Windows 10 Ekim güncellemesinde iki yeni özellik geliyorWindows 10 Ekim güncellemesinde iki yeni özellik geliyor

Windows 10 Ekim 2020 güncellemesi yayınlandı

Bildiğiniz gibi Microsoft, Windows 8 sürümünden beri Başlat menüsünde benzer bir tasarım dilini kullanıyor. Bu tasarım dilinde ise uygulama simgeleri, belli bir arka plan rengine göre kutu içinde gösteriliyor. Ekim 2020 ile beraber bu durum değişiyor ve uygulama simgeleri, şeffaf bir arka plan üzerinde, kutucuklardan bağımsız olarak listeleniyor. Diğer yandan yeni güncelleme ile beraber uygulamalar arası geçişte kullanılan Alt Tab menüsü ise Chromium tabanlı Edge entegresine sahip olacak. Bu sayede Alt Tab yaptığınızda sadece açık uygulamalar arası değil farklı Edge sekmeleri içinde de geçiş yapabileceksiniz. Bu özelliğin ise farklı Chromium tabanlı tarayıcılarda yer alıp almayacağı henüz bilinmiyor.

Güncelleme ile gelecek olan önemli yeniliklerden birisi de daha çok oyuncuları ilgilendirecek. Öyle ki artık Microsoft farklı ekran yenileme hızlarını kendi arayüzleri üzerinden değiştirmeyi mümkün kılacak. Ekim 2020 güncellemesinden sonra Ayarlar > Sistem > Ekran, Gelişmiş Görüntü ayarları sekmesine girildiği zaman ekran yenileme hızını kolay bir şekilde ayarlayabileceksiniz. Bu yeni Ekim 2020 güncellemesi yayınlanmaya başlamışken, henüz herkese ulaşmış değil. Tüm kullanıcılara erişmesinin ise biraz daha zaman alması bekleniyor. Güncellemeyi Ayarlar üzerinden kontrol etmenizi öneririz.


Windows 10 için Ekim 2020 güncellemesi geliyorWindows 10 için Ekim 2020 güncellemesi geliyor
Windows 10 Ekim 2020 güncellemesi nasıl yüklenir?Windows 10 Ekim 2020 güncellemesi nasıl yüklenir?

PAYLAŞ