Windows 10' da sürücü Güncellemeleri nasıl durdurulur ? - Haberler - indir.com

Windows 10' da sürücü Güncellemeleri nasıl durdurulur ?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-06 11:15:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Donanım

Windows 10 yazılıma sahip olan bilgisayarlarda büyük bir özellik güncellemesi geldiği zaman sistem , sürücülerin de güncellemesini yapıyor. Sürücüler sık sık güncellenebilirken , bu durumda bazen sistem için yanlış sürücüler yüklenebildiği için kullanıcılar için çeşitli sıkıntılar ortaya çıkabiliyor. Bu bağlamda Windows 10 kullanan kullanıcılar sürücülerin otomatik olarak güncellenmesini engellemek ve kendi sürücü güncellemelerini manuel olarak yapmak istiyorlar. Sürücülerinizi manuel olarak yapmak ve otomatik olarak güncellenmesini engellemek için aşağıda sunmuş olduğumuz adımları takip edebilirsiniz.

Windows 10 Sürücü Güncellemelerini Durdurma

  • Bunun için ilk olarak Denetim Masası > Aygıtlar ve Yazıcılar adımlarını takip edin . Bunun yanında dosya gezginindeki adres çubuğuna Denetim Masası /Donanım ve Ses / Aygıtlar ve Yazıcılar yazarak da bu kısma ulaşabilmeniz mümkün.
  • Aygıtlar kısmını genişletin ve sisteminizdeki tüm cihazların listesini görmenizi sağlayın. Sahip olduğunuz cihazı ayrı bir cihaz gibi bilgisayarınızın ismi ile aynı isimde bu listede görebilmeniz mümkün.
  • Ardından bilgisayarınızın isminin bulunduğu aygıt simgesine sağ tıklayın ve çıkan seçeneklerden Aygıt yükleme ayarı seçeneğine tıklayın.
  • En son olarak ekranda yer alan " Cihazlarınız için kullanılabilen üretici uygulamalarını ve özel simgeleri otomatik olarak indirmek ister misiniz?" şeklinde yer alan soruya Hayır olarak işaretleyin ve alt kısımda yer alan Değişiklikleri Kaydet butonuna tıklayın.

Söz konusu işlemi gerçekleştirirseniz güncellemelerin manuel olarak yapılmasını sağlayacaksınız. Ancak bu işlem tüm sürücülerinizi etkileyeceği için sürücüleriniz güncel değilse sıkıntılar çekebilirsiniz. Bu bağlamda oldukça dikkatli davranarak güncelleme konusuna önem vermeniz gerekiyor. Ayrıca sürücü güncellemelerini sürekli olarak kontrol ederek özellikle GPU , USB denetleyiciler , Bluetooth , ses kartı ve diğer sürücülerin de güncel olması gerektiğini unutmayın. Ayrıca manuel olarak gerçekleştirilen güncellemeler biraz zaman alabilmekte.





PAYLAŞ