Windows 10 Ayarlar nasıl sıfırlanır? - Haberler - indir.com

Windows 10 Ayarlar nasıl sıfırlanır?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-09 17:01:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Nasıl Yapılır?

Windows 10 kullanıcıları, bilgisayarlarında yaşadığı hatalar karşısında zaman zaman bilgisayarlarını sıfırlaması gerekebilir. Windows 10 ayarlar üzerinde yapılan hatalarda ise Windows 10 ayarların sıfırlanması ve ayarların fabrika ayarlarına döndürülmesi kolayca gerçekleştirilebilir. Windows 10 ayarlar nasıl sıfırlanır konusunda bilginiz bulunmuyorsa aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Windows 10 Ayarlar nasıl sıfırlanır?

Windows 10 işletim sisteminin kullanımı sırasında yaşanabilecek farklı olumsuzlarda ayarlardan kaynaklı problemler görülebilir. Ayarlar için farklı 2 yöntem ile sıfırlama yapabilmek mümkün.

Windows 10 çökme sorunu için güncelleme yayımlandıWindows 10 çökme sorunu için güncelleme yayımlandı

1- Başlat menüsü üzerinden ayarları sıfırlamak

Ayarlar uygulamasını sıfırlamak isteyenler, başlat menüsü üzerinden bu işlemleri başlatabilir. İlgili bölüme geçiş yapmak için başlat menüsünü açmak ve ardından ayarlar simgesinin üzerine sağ tıklayarak diğer menüsünün altında bulunan uygulama ayarları seçilmelidir.

Açılacak olan yeni ekranda ise sistem verileri ile ilgili detaylar aktarılacak ve arka plan uygulamalarının mevcut durumu kontrol edilebilecektir. Uygulamaların kullanabilmesi adına varsayılan uygulamalar ayarları üzerinden tek tek kontrolü gerçekleştirmek mümkün. Ayarları sıfırlamak isteyen kullanıcılar ise bu bölümde yer alan sıfırlama seçeneğini değerlendirebilir. Uygulamanın düzgün çalışmadığı durumlarda Windows 10 işletim sistemi için Microsoft tarafından da önerilen bu yöntem, yaşanan problemlerin ortadan kaldırılmasında etkilidir. 

2- Powershell ile ayarları sıfırlamak

Başlat menüsü üzerinden işlemleri gerçekleştiremeyen ya da alternatif bir çözüm isteyen kullanıcılar ise Powershell kullanabilir. Powershell kullanmak isteyen kullanıcıların Windows 10 işletim sisteminde 20175 sürüm ya da daha üstü bir sürüme sahip olması zorunludur.  Powershell üzerinden yapılacak işlemlerde ilk olarak Windows ve R tuşlarına aynı anda basılarak çalıştır penceresi açılmalı, ardından çalıştır penceresine winver  yazılmalıdır. Açılacak olan powershell ekranında ise aşağıdaki kodun yazılması yeterlidir.

Ekrana yazılacak olan kod ise şöyle;

Get-AppxPackage * windows.immersivecontrolpanel * | Reset-AppxPackage

Powershell alternatif bir yöntem olduğu gibi çoğu kullanıcı için daha zordur. Ancak yaşanacak olası karışıklıklarda mevcut iki farklı yöntemden birisi tercih edilebilir. Windows 10 ayarlar sıfırlama konusunda her iki yöntem, ayarları Windows 10 temel ayarlarına döndürmekte ve yapılan tüm ayarları da geçersiz kılmaktadır. Windows 10 ayarlar üzerinden yaşanan mevcut sorunlar böylece kolay bir şekilde giderilebilir.


İlgili uygulamalar
Windows 10 görev çubuğu güncelleniyorWindows 10 görev çubuğu güncelleniyor

PAYLAŞ