Windows 10 AAC desteğiyle kablosuz kulaklık kullanımı kolaylaştırıyor - Haberler - indir.com

Windows 10 AAC desteğiyle kablosuz kulaklık kullanımı kolaylaştırıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-30 13:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Kablosuz kulaklıklar artık bir standart haline gelmeye başladı. Durum böyle olunca ise daha çok müzik ve sesli görüşmeler için kablosuz kulaklıklar tercih edilmeye ve yaygınlaşmaya devam ediyor. Yeni Windows 10 güncellemesi ise kablosuz kulaklıkların önemli bir bölümü, daha işlevsel bir hale gelecek. Güncelleme ile AAC desteği Windows 10 işletim sistemlerine geliyor. Piyasadaki kablosuz kulaklıkların genelde üç kodek desteği bulunuyor. AptX, SBS ve AAC. Özellikle AirPods modeller ile adını bir hayli duyuran AAC kodek, yüksek performans sunuyor. Sadece AirPods değil piyasadaki fiyat/performans modellerin çoğu AAC kodek kullanıyorlar. Windows’un kodeki desteklemek yerine SBC’ye yönlendirmesi eksikliklerden birisi olarak biliniyordu.

Windows 10 için AAC desteği test ediliyor

Microsoft Windows 10 mağazasını sonunda güncelliyor!Microsoft Windows 10 mağazasını sonunda güncelliyor!

Insiderlar tarafından test edilme aşamasında olan Windows 10 güncellemesi ile AAC kodekli kablosuz kulaklıklar tam olarak verim sağlamaya başlayacak. Özellikle ses kalitesi noktasında fark edilir değişikliklerin olacağını belirtebiliriz. Kablosuz kulaklıklar ile ilgili gelecek tek yenilik bu olmuyor. Insider önizlemesinde mevcut olan özellik ile artık kablosuz kulaklığın türü otomatik olarak seçilecek. Kulaklığın türünün seçilmesi, kullanıcıya direkt doğru bir deneyim sunması için optimizasyonlar sunuyordu. Yeni güncelleme ile artık kulaklık türünü Windows otomatik seçecek.

AAC desteği haricinde yeni Windows 10 güncellemesi ile iki yenilik daha göreceğiz. Oyunlarda HDR ayarı otomatik olarak yapılacak ve bazı simgeler değişecek. Bu değişiklikleri önceden test etmek istiyorsanız bir Windows Insider kullanıcısı olmanız gerekiyor.


Yeni Windows 10, oyun performanslarını öldürüyorYeni Windows 10, oyun performanslarını öldürüyor
Windows 10 görev çubuğu güncelleniyorWindows 10 görev çubuğu güncelleniyor

PAYLAŞ