Windows 10 21H1 güncellemesiyle yeni özellikler yolda - Haberler - indir.com

Windows 10 21H1 güncellemesiyle yeni özellikler yolda

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-18 14:31:12
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Popüler yazılım devi şirketi Microsoft’un yeni Windows 10 işletim sistemi güncellemesi olacak olan 21H1 hakkında detaylar ve sızıntılar gelmeye devam ediyor. Küçük çaplı bir güncelleme olarak gelecek olan bu sürümde sisteme gelen bir yama da güncellemenin geleceğini doğruluyor gibi duruyor. Henüz kesinleşmiş olmazken, Microsoft cephesinden gelecek olan onayı beklemek gerekiyor. Bu noktada Bleeping Computer’in tespit etmiş olduğuna göre Deskmodder.de tarafından Ocak 2021 KB4598291 toplu güncelleme ön izlemesinin yüklenmesi ile beraber ortaya çıkıyor. Bu versiyon Windows Insider kanalına geçen hafta gelmişken, hala test aşamsaında olduğunu belirtebiliriz. Versiyon üzerindeki kayıt defterinde ise “Microsoft-Windows-21H1Enablement-Package~31bf3856ad364e35~amd64~~0.0.0.0” adlı bir aktifleştirme alanı ortaya çıktı.

Windows 10 21H1 güncellemesi ortaya çıktı

Windows 10'da webcam kullanımı daha güvenli olacakWindows 10'da webcam kullanımı daha güvenli olacak

Bu yeni keşife göre 2021 yılının ilk yarısında gelmesi beklenen güncellemenin aynı Ekim 2020 güncellemesinde olduğu gibi bir aktifleştirme kısmı ile harekete geçirilebileceği gösteriliyor. Güncelleme ile beraber gelecek olan küçük değişiklikler, bilgisayarlarda hali hazırda yüklenöiş durumdalar. Güncelleme yayınlanma zamanına geldiği zaman ise sadece aktifleştirme butonu kullanılarak bu işlem gerçekleştirilecek. Bu noktada büyük bir indirme işlemi yapılması gibi bir durum olmayacak. Microsoft cephesinden art arda güncellemelerin küçük değişiklikler yapılması dikkat çekiyor.

Mayıs 2020 ve sonraki güncellemeye sahip olan kullanıcılar daha kolay bir şekilde yeni güncellemeyi kurabilecekler. 2020 öncesi bir Windows 10 versiyonuna sahipseniz ise 21H1 için indirme yapmaları gerekecek. Ayrıca güncellemenin ve aktifleştirme anahtarının test aşamasında görülmelerinin 21H1 güncellemesini Nisan veya Mart ayı gibi bir dönemde yayınlanması bekleniyor. Microsoft’un bu yeni güncellemesine dair henüz bilinenler bunlardan ibaret olurken, ilerleyen dönemler güncellemeye dair daha fazla detayın netleşmesi bekleniyor. Güncellemenin sunacağı yenilikleri Nisan yada Mart aylarında net olarak görmüş olacağız. Bakalım şirket ne gibi yenilikler sunacak göreceğiz.


Microsoft Windows 10 için acil durum güncellemesi yayımladıMicrosoft Windows 10 için acil durum güncellemesi yayımladı
Windows 7'nin kulanım oranı açıklandıWindows 7'nin kulanım oranı açıklandı

PAYLAŞ