Winamp'a alternatif 10 uygulama - Haberler - indir.com

Winamp'a alternatif 10 uygulama

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-12 09:02:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Yoğunlukla kullanılan Winamp'ın yerini doldurmak adına birbirinden farklı yazılımları yazımıza ekledik. Müzik çalar uygulaması denildiğinde ilk akla gelen isimlerin başında Winamp platformu gelir. Geçmiş yıllarda neredeyse bilgisayarların temelini oluşturan bu eşsiz yazılım, çoğu kişinin müzik keyfini konsept ile tanıştırdı. Nullsoft, bir süre sonra Winamp'in fişini çektiği için bir daha platformu göremez olduk. Durum böyle olunca ise daha iyi bir destek sunan ve düzenli olarak güncellenen müzik çalar uygulamaları için Winamp'ı geride bırakmaya hazırsanız, 2020’de Windows bilgisayarınıza yükleyebileceğiniz en iyi Winamp alternatifi uygulama.

Winamp alternatifi 5 uygulama

MediaMonkey

Sadece bir müzik çalar değil, aynı zamanda güzel bir kütüphane düzenleme uygulaması isterseniz MediaMonkey size bu konuda yardımcı olur. Winamp alternatifi platformların başında gelen MediaMonkey, hem ağ üzerinde hem de bilgisayarınızda depolanan yüzlerce şarkıyı, müziğin türüne, sanatçıya ve benzeri şeylere göre sıralamanıza ve düzenlemenize olanak sağlar. MediaMonkey neredeyse tüm müzik formatlarını (ör. MP3, FLAC, AAC) destekliyor ve senkronizasyon yeteneği sayesinde çok sayıda Android ve Windows cihazlarıyla yedekleme yapabiliyor ve senkronize edilebiliyor. Bunun yanı sıra aynı zamanda medyayı UPnP ve TV’ler gibi DLNA uyumlu cihazlarla paylaşmanıza da imkan tanınıyor. Eklenti desteğiyle de şarkı ismini söyletmek ve müzik yayını yapmak gibi birçok harika şeye sahip olabiliyorsunuz. Windows 10, 8 ve 7; Android platformlarında kullanılan bu platformdan her an faydalanabilirsiniz.

Winamp by Radionomy

Winamp'ın en iyi alternatiflerinin başında gelen Winamp by Radionomy sorunsuz kullanım sağlar. Winamp, farklı bir şirketin bünyesinde geri dönüş yapmıştı. Nullsoft'un 1997 yılında başlattığı şey, 2014’te Radionomy’nin eline geçmişti ve şimdi Windows 10, 8 ve 8.1’le tam uyumlu bir beta sürümüne sahip. Daha önce beta sürümü internete sızmış fakar çok fazla talep gördüğü için Winamp by Radionomy, Winamp Betayı resmi kanal aracılığıyla herkesin kullanımına sunmuştu. Mevcut sürüm şu anda 5.8 ve indirilebilir durumda.

Aynı zamanda Winamp 6, ileride podcastler ve diğer çevrimiçi entegre hizmetlerle de birlikte gelecek. En iyi yanı ise Winamp’ın daha sonra Android ve iOS’a da gelecek olması. Bunun yanı sıra eski görünüm paketlerinini ve eklentileri Winamp Heritage’dan edinebilirsiniz. Windows bilgisayarda test ettiğimiz Winamp 5.8 gerçekten iyi çalışıyor, 90’lar ve 2000’leri hatırlamanıza izin veren klasik temayı da uygulayabiliyorsunuz. Kısacası bir Winamp alternatifi arıyorsanız, modern versiyonunu deneyebilirsiniz.

Foobar2000

Nullsoft’ın (Winamp’ın arkasındaki şirket) eski bir çalışanı tarafından geliştirilen Foobar2000 piyasadaki en geniş ve en kapsamlı müzik çalardır. Kullanıcı arayüzü oldukça geniş görünüyor olsa da altında tonlarca özellik bulunuyor. Foobar2000 oldukça modern bir görünüme sahip olsa da hangi modüllerin (çalma listesi yöneticisi gibi) gösterileceğini seçmenize olanak sağlayan tamamen özelleştirilebilir bir arayüze sahip. Windows 10, 8, 7, Vista ve XP platformlarında kullanılan Foobar2000 ile beraber ücretsiz bir kullanım elde edebilirsiniz. 

MusicBee

MusicBee, bugüne kadar en popüler müzik dinleme platformlarından biri olarak anıldı. Orijinal yazılımına oldukça benzer bir şekilde güncellenen MusicBee yazılımı tüm platformlarda çalabilir ve aralıksız olarak da oynatma desteği sunuyor. Aynı zamanda içinde şarkılara ID3 etiket bilgilerini kolaylıkla eklemenize ve düzenlemenize imkan tanıyan yerleşik bir etiket düzenleyicisi mevcuttur. 

Otomatik DJ modu, özel filtreleri kullanarak kaydettiğiniz kütüphanenizi ya da benzer sanatçılardan parça çalma gibi özelleştirilebilir ayarlarla müzik çalmayı otomatik hale getirebilirsiniz. Müzik gezgini modülü, Xbox Müzik hizmeti entegrasyonu sayesinde de en iyi liste yapan sanatçılara, albümlere ve single’lara göz atabilme imkanı sağlıyor.

Winyl

Winyl, basit kullanıcı arayüzü ve zengin ses formatı sayesinde birçok özelliğe sahip küçük bir müzik çalar uygulamasıdır. Attığınız hemen hemen her ses dosyasını işleyebilen, kullanımı kolay bir arayüz sağlayan Winyl’ın, favori programlarınızı canlı yayında izleyebileceğiniz özel bir radyo bölümü de yer alır. İçinde en çok çalınan 25 parçaya göre sizin için otomatik olarak çalma listeleri oluşturan ‘Smartlist’ özelliği de platformun içinde yer alır. WMA, M4A, MP3, OOG, MPC, APE, FLAC gibi çeşitli dosya formatlarının yanı sıra WASAPI ve ASIO gibi standartlarda da ses çıkışını destekliyor




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ