Wikipedia'dan Türkiye'yi özledik kampanyası başlatıldı - Haberler - indir.com

Wikipedia'dan Türkiye'yi özledik kampanyası başlatıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-06 17:04:18
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz sene Wikipedia'da yer alan bir makale dolayısıyla ülkemiz erişim yasağın tabi tutulmuştu.  "Suriye İç Savaşı'na Yabancı Müdahalesi", "Devlet Destekli Terörizm" isimli makalelerin İngilizcelerinde teröre destek veren ülkeler arasında Türkiye'de gösterilmişti. Türk hükumeti bu yazı üzerine Wikipedia'dan düzeltme istemiş, herhangi bir düzeltme işlemi yapılmayınca da Türkiye sınırları içerisinde Wikipedia ulaşımını engellemişti. Şimdi ise Wikipedia'dan yeni bir hamle geldi. #WeMissTurkey etiketiyle paylaşımlarda bulunan Wikipedia, Türk kullanıcıların yeniden erişim alabilmesi için bir kampanya başlattı. Kampanyayı onlarca kişi destek vererek paylaştı.

Wikipedia yönetimi Türkiye'nin katkılarını özlediklerini özellikle belirtti.

Sosyal medya hesapların paylaşılan gönderide ise, 'Bir sabah uyandığınızda Wikipedia'ya erişemediğinizi gördüğünüzde ne yapardınız' Bu durum yaklaşık 10 ay önce Türkiye'de yaşandı. Türkiye'deki 80 milyon kişinin makaleleri okuması ve katkı bulunması engellendi. İşte bu nedenle bir hafta boyunca Türkiye ile ilgili bildiklerimizi paylaşacağız. Türk kültürü hakkında merak ettiklerinizi #WeMissTurkey hashtagi ile bize sorabilirsiniz. Hafta boyunca paylaşımlarda bulunacağız. Türkiye'ye destekte bulunmak için Facebook profil fotoğrafı için hazırladığımız özel çerçevelerden birini ekleyebilirsiniz.' Şeklinde bir not paylaşıldı.

Bu çağrı gönderisinin hemen ardından ise Sibernetiğin ilk adımlarını atan ve ilk robotu yapıp çalıştırdığı kabul edilen Ebû'l İz El Cezer'in keşifleri paylaşıldı. İnsansı robot, krank mekanizması ve mum saati makaleleri paylaşılıp El Cezer'in katkısı vurgulandı.





PAYLAŞ