Wikipedia'dan sosyal medya grevi daveti geldi - Haberler - indir.com

Wikipedia'dan sosyal medya grevi daveti geldi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-04 17:02:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Sosyal medya günümüzde oldukça önemli bir yere sahip. Ancak bildiğiniz üzere sosyal medya kullanımı daha geniş kitlelere yayıldıkça bir çok sorunu da beraberinde getiriyor. En büyük sorunlardan biri ise, birçok sosyal medya platformunda son dönemlerde sık sık gündeme gelen kullanıcı veri gizliliği problemleri.  

Sosyal medya platformlarında oluşan bu gizlilik sorunu, birçok kullanıcıların verilerinin ihlal edilmesiyle birlikte üçüncü sahıs şirketlerin kullanıcı bilgilerine erişmesine ve hedef kitle reklamlarını bu ölçüde düzenlemesine neden oluyor. Konuyla ilgili olarak internetin online kütüphanesi olan Wikipedia’dan bir öneri geldi. 

Facebook'tan veri gizliliğine dair bir skandal daha Facebook'tan veri gizliliğine dair bir skandal daha

Sosyal medya platformlarında yaşanan veri gizlilik ihlalleri ve sorunlarından sıkılan Dr. Larry Sanger’ sosyal medyayla ilgili bir boykot başlatıyor. 

Sosyal Medya Kullanımlarına 48 Saatliğine Boykot Çağrısı

Kişisel Verileriniz Gizli ve Güvende mi?

Wikipedia’nın kurucusu olan Dr. Larry Sanger, sosyal medya kullanıcılarının verilerini kontrol eden platformlara tepki olarak, kullanıcıları 48 saat boyunca sosyal medya platformlarını kullanmamaya davet etti. Sanger bu sayede kullanıcıların bu konuya gerçekten tepki gösterdiklerini ve değişiklik istediklerini net bir şekilde gösterebileceğini vurguladı. 

Bu teklifin ardından ise, bu boykota kullanıcılar katılırsa ne olacağı gibi bir soru ortaya çıktı. Bu soruya yanıt olarak yapılan araştırmalarda ise kullanıcılar 4 ve 5 Temmuz’da sosyal medya platformlarını kullanmazlarsa, bu grevin devasa bir tepki oluşturacağı ortaya çıktı. 

Uçtan Uca Şifreleme Yasaklanabilir

Dr. Sanger iki günlük sosyal medya grevi hakkında bir blog yazısı yayınlayarak, insanların birleşerek işletmelerin çıkarcı tavırlarına karşılık, kişilerin verileri ve kişisel kullanıcı deneyimleri hakkında kontrolü de geri almalarını istediklerini ifade ederek bu hareketin büyük bir ses getireceğini vurguladı. Bu eyleme ne kadar çok kişi katılırsa o kadar büyük bir tepki oluşacağına değinen Dr. Sanger, insanların yoğun katılımının önemli olduğunun da altını çizdi 


İlgili uygulamalar
Facebook, veri gizliliği için geliştiricileri suçluyorFacebook, veri gizliliği için geliştiricileri suçluyor
Twitter Kullanıcıların Konumlarını Twitter Kullanıcıların Konumlarını "Yanlışlıkla" Paylaştı

PAYLAŞ