Wikipedia ne zaman açılacak? - Haberler - indir.com

Wikipedia ne zaman açılacak?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-14 09:20:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

29 Nisan 2017 yılında, Wikipedia platformunun Türkiye'de kapatılması o dönem gündem de oldukça büyük bir yer kapladı. Konu ile ilgili halen çeşitli bilgiler gelmeye devam ediyor. Konu hakkında ortaya çıkan güncel bilgiler vardır. Anayasa Mahkemesi 27 Aralık tarihinde vermiş olduğu karar ile beraber Wikipedia platformuna erişim engelinin hak ihlalidir şeklinde değerlendirmede bulundu. Anayasa Mahkemesi tarafından verilen bu kararın ardından herkes Wikipedia platformunun ne zaman açılacağını düşünmeye başladı. Elde edilen yeni bilgilere göre Wikipedia platformunun ne zaman açılacağı sorusuna yeni bir yanıt bulundu. 

Wikipedia Türkiye'nin Erişim Engeli İçin AİHM'e GidiyorWikipedia Türkiye'nin Erişim Engeli İçin AİHM'e Gidiyor

Wikipedia açılıyor mu?

Wikipedia platformu için Anayasa Mahkemesi rafından verilen hak ihlali kararının ardından Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’den konunun netlik kazanmasını dair bir açıklama gelmişti. Gül söz konusu bu açıklamada; "Anayasa Mahkemesi gerekçeli kararı açıklayınca Wikipedia açılacaktır." ifadelerini kullandı. Konu ile ilgili görüşlerine devam eden bakan, gerekçeli karardan sonra Wikipedia’nın açılacağını belirtmişti. Bu sayede ortaya atılan yeni iddialar ile beraber Anayasa Mahkemesi'nin gerekçeli kararı ne zaman açıklayacağı konusu cevap bulmuş oldu.  

Hürriyet Gazetesinde görev yapan Abdülkadir Selvi, konu ile ilgili yazıda bir takım açıklamalara imza attı. Söz konusu bu yazıda, "Edindiğim bilgiye göre gerekçeli karar büyük ölçüde tamamlanmış, gerekli incelemeleri yapılmasıyla birlikte 1 hafta 10 gün içinde yayınlanacak" diyen Abdülkadir Selvi, Wikipedia platformunun ne zaman açılacak sorusuna cevap vermiş oldu. Abdülkadir Selvi tarafından ortaya atılan iddiaların doğru çıkması sonucunda, 10 gün içerisinde uzun zamandır hasret kaldığımız Wikipedia açılacak. 

Wikipedia'nın kapatılma nedeni

Uzun zamandır hasret kaldığımız Wikipedia, birbirinden farklı konular hakkında kullanıcılara bilgi verirken kullanıcıların araştırmalarına da kaynak oluyordu. Özgür ansiklopedi platformu olarak da adlandırılan Wikipedia platformunda, Türkiye hakkında yazılan bazı yazılarda terör örgütleri ile beraber Türkiye'nin ilişkili olduğunu belirten cümleler yer alıyordu. Bu yazıların ardından 29 Nisan 2017’de Wikipedia’ya Türkiye’de erişim engellenmişti. Açılıp açılmayacağına dair zaman zaman gündeme gelen bilgilerin ardı arkası maalesef henüz gelmedi. Şimdi Wikipedia platformunun açılacağına dair çeşitli iddiaların gündeme gelmiş olması uzun zamandır açılmasını bekleyen kullanıcıları heyecanlandırmayı başardı. Eğer ortaya atılan iddiaların doğruluk payı varsa kısa bir süre sonra Wikipedia platformu artık yine ülkemizde de kullanılmaya başlanacak. 


Wikipedia açılıyor mu?Wikipedia açılıyor mu?
Rusya, Wikipedia yerine kendi ansiklopedisini kullanacakRusya, Wikipedia yerine kendi ansiklopedisini kullanacak
Anayasa Mahkemesi'nin Wikipedia yasağı hakkında kararı belli olduAnayasa Mahkemesi'nin Wikipedia yasağı hakkında kararı belli oldu

PAYLAŞ