Wikipedia erişime açıldı! - Haberler - indir.com

Wikipedia erişime açıldı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-16 09:50:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

2,5 yıl önce erişim engeli ile karşı karşıya kalan Wikipedia'nın nihayet erişim engeli kaldırıldı. Anayasa Mahkemesi'nin kararının Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından ülkemizde ha açıldı ha açılacak diye beklediğimiz Wikipedia sonunda erişime aktif hale getirildi. Anayasa Mahkemesi tarafından verilen gerekçeli kararın ardından Redmi Gazete'de yayımlanmasının ardından internet kullanıcı için Wikipedia platformunun ülkemizde erişime açılması uzun süredir bekleniyordu. 

Dünyaca ünlü sözlük Wikipedia'nın sahibi Wikimedia Vakfı, Türkiye'de uygulanana erişim engeli nedeniyle Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulunmuştu. Anayasa Mahkemesi, Wikipedia platformuna ülkemizde erişim engeli getirilmesinin hak ihlali olduğu kanaatine varıldı. Söz konusu bu karar, Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliğince kaldırıldı. Söz konusu bu karar BTK'ya iletildi. 

Rusya, Wikipedia yerine kendi ansiklopedisini kullanacakRusya, Wikipedia yerine kendi ansiklopedisini kullanacak

BTK'nın bilgi vermesi bekleniyordu

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) İnternet Daire Başkanlığı konun ile ilgili, "çalışmaların sürdüğü ve resmi açıklama yapılacağını" dile getirmişti. Ülkemizde 2,5 yılı aşkın süredir erişim engeli sorunu yaşayan internet ansiklopedisi sonunda artık yeniden aktif hale getirildi. Sonunda nihayet ülkemizde de " Özgür Ansiklopedi" sloganı ile yayın yapan internet sitesine erişim aktif hale getirildi. Bu sayede kullanıcılar artık Wikipedia platformunu tekrar sorunsuz bir şekilde kullanabilecekler. 

 


Anayasa Mahkemesi'nin Wikipedia yasağı hakkında kararı belli olduAnayasa Mahkemesi'nin Wikipedia yasağı hakkında kararı belli oldu
Adalet Bakanı’ndan dikkat çeken Wikipedia açıklamasıAdalet Bakanı’ndan dikkat çeken Wikipedia açıklaması
Wikipedia ne zaman açılacak?Wikipedia ne zaman açılacak?

PAYLAŞ