WiFi sinyalini 10 kat artıran

WiFi sinyalini 10 kat artıran "Akıllı yüzey" geliştirildi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-04 15:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nden bilim adamları, özel bir akıllı yüzey geliştirmeyi başardılar. RFocus olarak adlandırılan bu yüzey WiFi sinyalinin kalitesini 10 kata kadar artırabiliyor. Uzmanlar tarafından bu akıllı yüzeyin bir duvar kağıdı haline getirilerek ürünün yaygınlaşması hedefleniyor. Günümüzde akıllı telefonların ve birçok cihazın sahip oldukları kablosuz internet özelliği ile modem bağlantısı gerçekleştirerek rahat bir şekilde internet erişimi sağlayabiliyorlar. Ancak bu erişim sınırsız bir genişlik ve alanı kapsamıyor. Bu sebepten ötürü ise araya duvar girmesinde bile WiFi kalitesinin düşmesi anlamına geliyor.

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü kapsamındaki çalışmalarını sürdüren bilim insanları, WiFi sorunun çözebilecek olan özel bir yüzey ürettiler. Bu yüzeyin ise WiFi sinyal kalitesini 10 kata kadar artırabileceği ifade ediliyor.

WiFi 6E standardı tanıtıldı. WiFi 6E neler sunuyor?WiFi 6E standardı tanıtıldı. WiFi 6E neler sunuyor?

Wifi kalitesini artıran akıllı yüzey: RFocus

Üretilen bu yüzey RFocus, kanal kapasitesini iki kat, sinyal gücünü ise on kat seviyesine kadar artırabiliyor. Özel bir yüzey olan bu alan bir ayna gibi çalışıyor. Bu sayede WiFi bağlantısına ihtiyaç duyan cihazların internet bağlantılarını stabil ve daha kaliteli bir şekilde sağlayabiliyor. MIT’ın bu akıllı yüzeyi, bu işlemleri üzerinde barındırdığı 3000’den fazla minik anten sayesinde gerçekleştirebiliyor. Uzmanlar, RFocus’un sadece geniş bir Wifi alan avantajı olmadığını belirtiyor. Bu noktada Wifi güçlendirme sistemleri arasında en ucuz ve en az enerji tüketen ürün olarak belirtiyorlar.

Araştırmanın baş yazar isimlerinden olan Venkat Arun, bu özel yüzeyin ne zaman kullanılmaya başlanacağı noktasında bir açıklama yapılmış değil. Geliştirdikleri bu yüzeyden oldukça umutlu olan eki, akıllı yüzeyi ucuz bir duvar kağıdı haline getirmek istiyor. Böylece dünya genelindeki herkese ulaşmasını istiyor. İnternet kullanımının her geçen gün arttığı şu dönemde Wifi ve bağlantı teknolojilerine yönelik yeniliklerin önemi daha da artmış oluyor.


İlgili uygulamalar
ASUS, CES 2020’de Mesh WiFi özelliğine sahip ZenWiFi çözümlerini tanıttıASUS, CES 2020’de Mesh WiFi özelliğine sahip ZenWiFi çözümlerini tanıttı
Yeni Acer Swift 3 serisi tanıtıldıYeni Acer Swift 3 serisi tanıtıldı

PAYLAŞ