WiFi şifrelerini çalan Google'a ağır ceza - Haberler - indir.com

WiFi şifrelerini çalan Google'a ağır ceza

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-26 17:03:02
Editör : Numan Dargın
Kategori : Uygulama

ABD merkezli teknoloji devi Google’ın Sokak Görünümü (Street View) servisi içerisinde kullanılan görüntüleri toplarken çevrede bulunan tüm WiFi şifrelerini de izinsiz bir şekilde kaydettiği ortaya çıktı. Google’a verilen para cezası verildi. Şifreleri izinsiz toplayan teknoloji devi yaptığının bedelini ağır ödeyecek.

25 Mayıs 2017 tarihinde bundan 12 yıl önce Google’ın kullanıma sunduğu Sokak Görünümü servisi dünya genelinde pek çok sokak ve caddeyi fotoğrafladı. Servisi kullandığınız zaman sanki sokak ve caddelerde geziyormuş hissiyatı vererek sanal bir gezinti yapmanızı sağıyor.

Google'dan Android O'ya, Akıllara iOS'i Getiren ÖzellikGoogle'dan Android O'ya, Akıllara iOS'i Getiren Özellik

Verdiği bu başarılı servisin yanı sıra bir skandala da imza attığı ortaya çıktı. Sokakların görüntüsünü toplarken bir yandan da çevrede bulunan tüm WiFi şifrelerini de izinsiz olarak kaydettiği ortaya çıktı.

Dünya çapında veri toplayan Google 2007-2010 yılları arasında gerçekleşen skandal hakkında ‘yanlışlıkla oldu’ şeklinde açıklamada bulunmuştu ancak şirketin bunu bilinçli bir şekilde yaptığı ortaya çıktı.

Skandal sonrasında ABD’de 38 eyalette ortak açılan dava sonucunda Google 7 milyon dolarlık cezaya çarptırılmıştı. Sonrasında Google, kaydettiği tüm verileri sildiğini duyurmuştu.

Verilen cezayı yeterli bulmayan davacıların ısrarı sonucu 2010 yılından bugüne kadar uzayan süreç sona erdi. Teknoloji devi Google o skandalın bedelini toplamda 13 milyon dolarlık ağır ceza ile ödeyecek.


İlgili uygulamalar
Google Chrome 4 YaşındaGoogle Chrome 4 Yaşında
Google Chrome 30 ÇıktıGoogle Chrome 30 Çıktı

Google Translate 1 Nisan Şakası


PAYLAŞ