Wifi Şifre Değiştirme Nasıl Yapılır? - Haberler - indir.com

Wifi Şifre Değiştirme Nasıl Yapılır?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-05-26 18:20:23
Editör : Esat Karaman
Kategori : Soru-Cevap

Modemler sayesinde internete erişim sağlarız. Ancak her cihazda olduğu gibi bu tür cihazlarda'da güvenlik sorunu mevcut. Kötü amaçlı insanlar sizden izinsiz modeminiz deki veri trafiğini takip edebilir kredi kartı, özel mesaj gibi daha birçok şeyi çözebilirler. Bu yüzden ayda hatta haftada bir kere şifre değiştirmemiz bizim güvenliğimiz için oldukça önemli. Eğer Modem Şifrenizi Değiştirmek İsterseniz Buradan Devam Edebilirsiniz;

Wifi Şifre Değiştirme Nasıl Yapılır?

Öncelikle değiştirmek istediğiniz şifre önceki şifreye benzememeli ve doğum tarihi belirli günler okul öğretim numaraları isim soy isim gibi şeyler içermemelidir. Ayrıca şifreniz de bir büyük bir küçük 1 gizli karakter ve 4 rakam olmalıdır bu sayede şifreniz oldukça güvenli hale gelecektir. Şifrenizi değiştirmek için aşağıdaki adımları takip ediniz.

İlk olarak tarayıcıya 192/168/1/1 yazmanız gerekmektedir. Daha sonra ise sağlayıcı şifrenizi girerek arayüze giriş yapabilirsiniz. Sizi modeminizin genel detaylarını barındıran bir ekran karşılayacaktır. Bu ekrandan devam edin ve güvenlik kısmına doğru ilerleyin. Oradan kablosuz ağ yapılandırması kısmına geçiş yapın. Ve kablosuz ağ şifresini değiştir seçeneğine basın yeni şifrenizi girin ve onaylayın. Tüm cihazların bağlantısı kopacaktır yeni şifrenizi girerek bağlanabilirsiniz. Şifre girdiğiniz cihazda virüs troan keylogger gibi kötü amaçlı yazılımlar olmamasına dikkat ediniz. 

 

 





PAYLAŞ