WiFi güçlendirici nedir nasıl kullanılır? - Haberler - indir.com

WiFi güçlendirici nedir nasıl kullanılır?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-16 17:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Soru-Cevap

Artık her evde yer alan internet bağlantıları sayesinde birçok noktada Wifi bağlantıları ile karşılaşmak mümkün oluyor. Ancak ev içerisinde bazen diğer odadan bile Wifi bağlantı kalitesinde düşüş yaşanabiliyor. Bu noktada ise Wifi güçlendirici olarak da adlandırılan kablosuz sinyal güçlendirici cihazlar devreye giriyor. Bu cihazlar sayesinde Wifi menzilinizi genişletebilir ve Wifi bağlantınızı güçlendirebilirsiniz. Bizde sizlere bu içeriğimizde Wifi güçlendiriciyi nasıl kullanabileceğinize bakacağız.

Wifi güçlendirici nedir?

WiFi şifre uzunluğu ne kadar olmalı?WiFi şifre uzunluğu ne kadar olmalı?

Wifi sinyal güçlendirici cihazlar, modemden gelen wifi sinyalini artırır ve kapsama alanında ise genişleme sağlar. Kapsama alanına girmeye noktalara Wifi sinyalinin erişmesini sağlayabilir. Wifi güçlendirici cihazlar sayesinde modemden gelen Wifi sinyalleri tekrarlanır ve uzakta yer alan tüm alıcıların Wifi bağlantısından yararlanması sağlanır.

Bu noktada evinizde Wifi sinyal güçlendirici kullanarak cihazlarınıza gelen sinyallerinizi güçlendirebilirsiniz. Diğer yandan Wifi sinyalinin hiç erişmediği odanıza da Wifi sinyallerinin gelmesini sağlayabilirsiniz. Daha çok büyük alanlarda ve katlı binalarda kablolu yapılar tercih edilebiliyor. Ancak kablo kalabalığı ile uğraşmak yerine kablosuz bir şekilde de bu sorunu çözebilirsiniz.

Kablosuz sinyal güçlendirici nasıl kullanılır?

Cihazdan cihaza değişkenlik gösterebilir. Bazı cihazlarda WPS tuşuna basarak eşleştirme yapılabilirken, bazılarında ise uygulama desteği gerekebilir. Olası bir uygulamalı Wifi sinyal güçlendirici cihazı nasıl aktif edersiniz bu işlemlere bakalım.

  • Uygulamayı açtığınız zaman sizden hesap açmanız istenecektir.
  • Uygulama yazılımından cihaz adını seçin.
  • Ülke seçimini gerçekleştirin.
  • Cihaz ekle kısmına dokunun.
  • Cihazı Household üzerinden seçin.
  • Kullanılacak olan ortamı veya odayı seçin.
  • Modem kablosuz ağınızı görürse bunu seçin. Görmez ise Wifi setting kısmından seçiminizi yapın.
  • Modem wifi şifre bilgilerinizi girin.
  • Kurulum adımlarını izleyin ve cihaz üzerinde mavi ışık yanacak. Kırmızı veya turuncu yanar ise bir problem var demektir.

Piyasada birçok Wifi güçlendirici cihaz bulunuyor. Bu noktada ise kullanıcılar seçim yaparken bir hayli zorlanabiliyor. Bu noktada ise satın alım yaparken marka veya model noktasında kararsız kalabiliyorlar. Wifi güçlendiriciler arasında 300 Mbps ile 750 Mbps arasında hız limitleri sunabilen ürünler yer alıyor. Sizlerde wifi güçlendirici ürün alırken sunmuş olduğu hız limitlerine dikkat edin.


WiFi 6E standardı tanıtıldı. WiFi 6E neler sunuyor?WiFi 6E standardı tanıtıldı. WiFi 6E neler sunuyor?
ASUS, CES 2020’de Mesh WiFi özelliğine sahip ZenWiFi çözümlerini tanıttıASUS, CES 2020’de Mesh WiFi özelliğine sahip ZenWiFi çözümlerini tanıttı

PAYLAŞ