WiFi akıllı priz nedir? - Haberler - indir.com

WiFi akıllı priz nedir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-04 17:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Soru-Cevap

Teknolojinin gelişmesi ile beraber kullanıcı deneyimini arttıracak yeni işlevsel ürünler de piyasada yaygınlaşmaya devam ediyor. Bununla beraber Wifi akıllı priz ürünlerini son dönemlerde sıkça piyasada görüyoruz. Bu ürün kablosuz internet çekim gücünü düşük bölgelerde arttırmaya olanak sağlıyor. Ancak Wifi menzil arttırıcıların yanı sıra şimdi ise Wifi akıllı prizleri görmeye başladık. Uzaktan internet bağlantısı yer alan cihazların elektriğini kesmek ve internet kontrolünü sağlamak için bu ürünleri kullanabilirsiniz. Özellikle evinde teknolojik ürünlere yer vermeyi seven bir kullanıcıysanız, akıllı evlere yönelik alabileceğiniz ürünlerden birisi de akıllı Wifi prizler diyebiliriz. Evlerimizin her alanına girmeye başlayan teknolojilerden olan Wifi akıllı priz ne işe yarar gelin detaylıca bakalım.

Wifi akıllı priz

WiFi şifre uzunluğu ne kadar olmalı?WiFi şifre uzunluğu ne kadar olmalı?

Bazı ev eşyalarında ve elektronik cihazlarda internet ile kontrol etme imkanı bulunuyor. Bu sayede cihazın elektriğini mobil cihazınız üzerinden kesebiliyorsunuz. Ancak bu özellik yer almayan cihazlar için ise akıllı priz çözümü karşımıza çıkıyor. Bu sayede internet bağlantısı özelliği bulunmayan ve prize bağlı olarak çalışması gereken ürünlere internet üzerinden kontrol imkanı sağlayan cihaza wifi akıllı priz deniyor. Bu akıllı wifi prizler internet üzerinden kontrol edilebildiği ve yönetildiği için prize bağlı olan cihazınızı dilediğiniz noktadan kontrol edebilir ve çalıştırabilirsiniz.

Wifi akıllı priz özellikleri

Piyasada çok sayıda teknoloji üreticisi tarafından üretilen akıllı prizler bulunuyor. Bu akıllı prizlerin ortak özelliği hepsinde wifi yer alıyor. Ancak bazı modellerde bluetooth ve diğer bağlantı altyapıları da bulunuyor.

  • Wifi akıllı prizler kolay ve pratik bir kullanım ile geliyor.
  • Zaman ayarlı ve gün saat planlamalı olarak açma kapama özelliği olabiliyor.
  • Akıllı prizlerin Android ve iOS uygulamaları yer alıyor ve bu uygulamalar ile prizler yönetilmiş olunuyor.
  • Akıllı prizler bağlı oldukları cihazın elektrik tüketimini kullanıcılara gösterebiliyor.  



WiFi 6E standardı tanıtıldı. WiFi 6E neler sunuyor?WiFi 6E standardı tanıtıldı. WiFi 6E neler sunuyor?
ASUS, CES 2020’de Mesh WiFi özelliğine sahip ZenWiFi çözümlerini tanıttıASUS, CES 2020’de Mesh WiFi özelliğine sahip ZenWiFi çözümlerini tanıttı

PAYLAŞ