WiFi 6E standardı tanıtıldı. WiFi 6E neler sunuyor? - Haberler - indir.com

WiFi 6E standardı tanıtıldı. WiFi 6E neler sunuyor?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-07 07:59:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Yeni ağ standartı WiFi 6E tanıtıldı. WiFi 6 standardı temel alan bu teknoloji 6 GHz bandını kullanıyor. Söz konusu 6 Ghz bandı sayesinde kapsama alanında daha fazla bir genişlik sunabiliyor. Piyasada 802.11ax olarak bilinen WiFi 6 standardı henüz yaygınlaşmış değil. Bununla beraber Wifi Birliği tarafından bir hamle geldi ve WiFi 6E şeklinde isimlendirilen yeni bir standardı teknoloji dünyasına sundu. Wibi 6 standardı ile beraber kullanıcılara daha geniş bir WiFi menzili ile beraber kapasiteyi arttırmaya yönelik ve daha fazla cihazda daha verimli bir bağlantı sunmak amacıyla geliştirildi. 2.5 GHz ve 5 GHz frekanslarına sahip olan WiFi 6, 9.6 Gbps veri aktarım oranlarına kadar erişebiliyor.

WiFi 6E standardı neler sunuyor?

Wifi 6 Teknolojisi Hakkında Bilinmesi GerekenlerWifi 6 Teknolojisi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Yeni sunulan WiFi 6E standartı ise aslında WiFi 6 ile aynı özelliklere sahip durumda. Ancak en büyük fark 6 GHz frekansı kullanabiliyor olması noktasından geçiyor. 2.5 GHz ve 5 GHz frekansların yanına dahil olan 6 GHz frekansı yüksek bant genişliğine ihtiyaç duyan uygulamalar için yüksek veri çıkışı ve kapsama alanı sunabiliyor. WiFi 6E standardı sunmuş olduğu yenilikçi teknoloji sayesinde daha çok sanal gerçeklik uygulamaları ile beraber 4K ve 8K gibi yüksek çözünürlüklü video akış hizmetleri için birebir bir hizmet olacak diyebiliriz.

Ülkeler WiFi 6 standardına geçiş için 6 GHz frekans düzenleyicilere geçiş yapması gerekiyor. Önümüzdeki dönemlerde bu standardın yaygınlaşması bekleniyor.  



PAYLAŞ