Wifi 6 Teknolojisi Hakkında Bilinmesi Gerekenler - Haberler - indir.com

Wifi 6 Teknolojisi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-25 14:56:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Son nesil amiral gemisi akıllı telefon modellerinde yeni nesil bağlantı teknolojileri dikkat çekiyor. Bunlardan birisi olan 802.11ax veya Wi-Fi 6 bağlantısı sayesinde çok daha hızlı bir veri aktarımı sağlanabiliyor. Ancak bu yeni Wifi 6 anlayışı için yeni bir modem gerekiyor mu? Veya ne gibi durumlarda kullanılabilir olacak gelin şimdi detaylarına inelim. Teknoloji dünyasında 802.11ax olarak isimlendirilen ve Wifi 6 olarak bilinen bu yeni nesil teknoloji yeni bir ağ standartı olarak karşımıza geliyor. Wifi 5 bağlantısına göre Wifi 6 tam %40 daha hızlı bir veri aktarımı olanak sağlayacak. Wifi 6’nın sahip olduğu daha iyi veri kodlama sistemi sayesinde bu yüksek verimlilik sağlanmış olacak.

Wifi 6 Teknolojisi

Google WiFi nedir?Google WiFi nedir?

Özellikle toplumun bulunduğu kamu alanları olan okul, otel, havalimanı ve kafe gibi noktalarda Wifi bağlantısı gerçekleştirildiği zaman veri aktarım hızları oldukça düşebiliyor. Wifi 5 ve diğer düşük standart ağların kapasitesinin sınırlı olması bu duruma sebep oluyor. Ancak Wifi 6’nın Intel ile yapmış olduğu iş birlik sayesinde çoklu cihaz bağlantılarında her kullanıcı için ortalama gelen hız dört kat artış gösterecek. Buna destek sunan cihaz sayısı şuan için oldukça az miktarda olurken, üst seviye dizüstü bilgisayarlar veya anakartlara entegre Wifi alıcıları ile bu teknolojinin desteklenmesi sağlanıyor. Mobil pazarda ise şuan için buna destek sağlayan en yeni Galaxy S10 ailesi bulunuyor.

Wifi 6 teknolojisi için ise 802.11ax teknolojisi destekleyen bir model veya router gerekecek. Bunun için ise minumum 400 dolar seviyelerinde bir ürünün olması bekleniyor. Bu yeni nesil ağ teknolojisinin hem bilgisayarlar hem de mobil Pazar için yaygınlaşması ile beraber modem fiyatlarının daha alınabilir seviyelere inmesi yüksek ihtimalle bekleniyor.


Samsung Galaxy A90'un Çentiksiz Ekranı DoğrulandıSamsung Galaxy A90'un Çentiksiz Ekranı Doğrulandı
Galaxy S10, Çin tarafından Samsung'u mutlu ettiGalaxy S10, Çin tarafından Samsung'u mutlu etti

PAYLAŞ