Wi-Fi Şifresi Değiştirme İşlemi Nasıl Yapılır? - Haberler - indir.com

Wi-Fi Şifresi Değiştirme İşlemi Nasıl Yapılır?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-05 15:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Soru-Cevap

Bilgisayar kullanımı ile arası iyi olmayan kullanıcılar basit işlemleri yapmakta zorlanabiliyorlar. Bu gibi durumlarda elbette ki kendilerine doğru bir rehber arıyor ya da hiç değişiklik yapmaya yeltenmiyorlar. Şöyle ki, belirli aralıklar mutlaka değiştirilmesi gereken Wİ-Fİ şifresi değiştirme işlemlerini yapmak son derece kolay olup, bazı kullanıcıların yapmaya üşendiği bir durumdur. Fakat belirli aralıklar ile değiştirmekte elbette ki fayda vardır. Ayrıca Wİ-Fİ bağlantınızın güvende olduğundan emin olmak için güçlü bir şifre seçmek gerçekten de önemli bir durumdur. Sıfırdan modem kurmak için ya da mevcut Wİ-Fİ değiştirme işlemleri yapmak için size referans olacak olan buz yazımızda Wİ-Fİ değiştirme işlemi nasıl yapılır değerlendireceğiz. 

Wİ-Fİ şifrenizi belirli aralıklar ile değiştirmek ve daha güvenli bir bağlantı elde etmek isterseniz işlemlere başlamak için ilk olarak modem arayüzüne bağlanmanız gerekiyor. Modem kurulumu ilk defa yapıyorsanız, kurulum aşamalarını modem ile verilen kullanım kılavuzundan da yapabilir ve bununla beraber aynı zamanda modeminizin marka ve modeline göre Google'dan aratarak da yapabilirsiniz. Burada seçim elbette ki size bırakılıyor. Wİ-Fİ şifresini değiştirmek istiyorsanız işleminize ilk olarak tarayıcınızın adres çubuğuna 192.168.1.1 yazarak Enter tuşuna basın. Burada önemli olan bir nokta var ki o da, modemin marka ve modeline göre yapacağınız işlemler değişiklik gösterebilir. Bunun için modemin kullanım kılavuzuna göz atmakta fayda vardır. 

Tarayıcınız üzerinden gitmek yerine aynı zamanda Windows tuşu + R kısayolunu kullanarak da ayarlar sayfasına erişim sağlayabilirsiniz. Yeni açılan pencerede Çalıştır penceresine cmd yazıp enter tuşuna basın ve karşınıza çıkan komut satırına da ipconfig yazarak Enter tuşuna basın. Buradan yerel IP adresini öğrenmek için Varsayılan Ağ Geçidi bölümüne geçiş yapın. Geçiş yaptığınız yeni sayfaya giriş yaptıktan sonra açılan modem arayüzünde Kablosuz ya da WLAN seçeneklerini arayabilir ya da Kolay Kurulum bölümüne giderek İnternet Şifresi Değiştirme işlemlerine başlayabilirsiniz. Wİ-Fİ şifrenizin kötü niyetli kullanıcılarına eline geçmesini istemiyorsanız ve güvenli olmasını tercih ediyorsanız şifrenizi en az 8 karakter olacak şekilde sayı, harf ve sembol kullanarak belirleyebilirsiniz. Değişiklikleri kaydetme işlemini yaptıktan sonra Wİ-Fİ şifrenizin aktif olduğu tüm cihazlar yeniden şifre isteyecek. 

Belirlemiş olduğunuz yeni şifreyi tüm cihazlarınıza girerek internet bağlantınızı kolaylıkla yine sağlayabilirsiniz. Ağ bağlantınızı güvenli bir sistem üzerinden kullanmak isterseniz bu konuya özen göstermeniz gerekiyor. Özellikle de günümüz koşullarında şifrelere erişim sağlamak artık çok kolay. Bu sebeple Wİ-Fİ bağlantınızın şifresini belirli aralıklar ile en az 8 karakter olacak şekilde değiştirmekte fayda vardır. Şifrenizi belirlerken tahmin edilmesi zor bir şifre belirlemek zaman zaman sizi de zorlayabilir bu sebeple belirlediğiniz şifreyi kaydetmekte fayda vardır. Şunu da unutmamak gerekiyor ki Wİ-Fİ şifresini değiştirme işlemini tamamladıktan sonra diğer cihazlarınızda ağ bağlantısının devam etmesini istiyorsanız şifreyi bu cihazlara da girmeniz gerekiyor. Güvenlik anlamında şifre değiştirme işlemini belirli aralıklarla yapmakta fayda vardır. 





PAYLAŞ