Wi-Fi mi daha hızlı yoksa hücresel bağlantı mı? - Haberler - indir.com

Wi-Fi mi daha hızlı yoksa hücresel bağlantı mı?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-26 14:42:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Birçok kişi Wi-Fi erişim noktasının, hücresel veri bağlantısından çok daha hızlı olduğunu düşünebilir. Ancak bazı durumlarda bu düşüncenin tam tersi olabiliyor. OpenSignal şirketinin araştırmalarına göre, bazı ülkelerde Wi-Fi çok daha yavaş bir hıza sahip. Bu yüzden Wi-Fi bağlanmak çok daha sıkıntılı bir hal alabiliyor.

Wi-Fi mi daha hızlı yoksa hücresel bağlantı mı?

OpenSignal'in bu araştırmalarına göre, 33 ülkede mobil verinin hızı Wi-Fi bağlantı noktalarından çok daha hızlı olduğu belirlendi. Bu 33 ülke arasında Avrupa, Afrika, Latin Amerika ve Orta Doğu gibi bölgelerdeki bazı ülkeler yer alıyor. Hatta bu hızlar arasındaki fark bazen çok üst düzeylere kadar çıkabiliyor. Avustralya, Umman ve Çekya gibi ülkelerde aradaki hız farkı 10 Mbps'ye kadar çıkabiliyor. Fakat bazı ülkelerde fark aynı denecek kadar birbirine yakın seviyede olabiliyor. Hücresel bağlantı ve Wi-Fi bağlantılarının sürekli olarak birbiri ile rekabette olduğu bazı ülkeler bulunuyor. Hong Kong, Singapur, Güney Kore ve ABD gibi bazı ülkelerde geniş bant ev erişimi hızının yüksek olduğu ülkeler, Wi-Fi konusunda bazı avantajlara sahip.

Ücretsiz Wifi Noktası Bulabileceğiniz En İyi Uygulamar Ücretsiz Wifi Noktası Bulabileceğiniz En İyi Uygulamar

Fakat LTE, bazı bölgeler içerisinde Wi-Fi bağlantılarına önemli denilecek bir seviyede fark atabiliyor. Örnek vermek gerekirse; Lübnan'da LTE, Wi-Fi bağlantısına tam 12 Mpbs hızlık bir fark atıyor. Türkiye'de bu araştırma sonuçları içerisinde yer alıyor. Türkiye Wi-Fi hızı ortalama olarak 9.7 Mpbs hıza sahip. Hücresel veri indirme hızı ise yaklaşık olarak 16.9 Mbps hıza sahip. Yani Türkiye'de de hücresel veri hızı ortalama olarak çok daha yüksek hızlara sahip. OpenSignal'in bu araştırma sonuçlarının neredeyse tam olarak gerçeği yansıttığını belirtelim. Şirket, araştırma sonuçları sayesinde cihaz üreticilerinin, Wi-Fi'nin en iyi bağlantı seçeneği olduğuna dair var olan düşüncelerini değiştirmesi gerektiğini belirtiyor.

Wi-Fi kalabalık noktalarda çok daha fazla bağlantı sorunu yaşatabiliyor. Mobil operatörlerin giderek çok daha ucuz paketler içerdiğini ve her yerde Wi-Fi noktası aramaktan kurtulduğumuz bir dönemde bulunuyoruz. Özellikle bazen mobil paketlerimiz bittiğinde herhangi bir yere gideceksek veya dışarıda işimiz varsa Wi-Fi noktaları bizim can kurtaranımız olabiliyor. Fakat bu ortamlarda bazen düşük bağlantı ve bağlantı sorunları oluşabiliyor. 


Wowifi nedir?Wowifi nedir?
Wifi Şifre Değiştirme Nasıl Yapılır?Wifi Şifre Değiştirme Nasıl Yapılır?
WiFi gücünü arttırmanın yollarıWiFi gücünü arttırmanın yolları

PAYLAŞ