Wi-Fi Hızını Süper Hızlara Çıkaracak Teknoloji Geliyor - Haberler - indir.com

Wi-Fi Hızını Süper Hızlara Çıkaracak Teknoloji Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-26 20:32:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Gelişen teknolojik dünya ile beraber kullandığımız ürünler de gün geçtikçe daha da üst düzey kullanım sunmayı başarıyor. Bunlardan biri de  Wİ-Fİ kullanımı. Wİ-Fİ kullanımını şu ankinden çok daha yukarıya taşıyacak olan üst düzey bir teknoloji çok yakında hayatımıza dahil olabilir. Elbette ki buna şaşmamak gerekiyor. Çünkü neredeyse kullandığımız her bir ürün neredeyse adım adım gelişiyor ve kullanım olarak daha güçlü bir donanım sunmayı başarıyor. Harvard'da yer alan John A Paulson Mühendislik ve Uygulamalı Bilimler Okulu’nda görev yapan araştırmacılar, lazer teknolojisini radyo iletişim aracı olarak kullanmak adına çeşitli çalışmalara imza attı. 

Konu ile alakalı Proceedings of the National Academy of Sciences dergisinde yayımlayan “Radio frequency transmitter based on a laser frequency comb” adlı makalenin içeriğinde araştırmada yer alan mühendislerin mikrodalga sistemini kablosuz bir şekilde radyo dalgaları iletimi esnasında kullanım becerilerini gösteriyor. Araştırmanın baş karakteri Federico Capasso, söz konusu araştırmaların yeni elektronik-fotonik hibriti cihazlarında geliştirilmesi ve bununla beraber aynı zamanda ultra yüksek hızlı Wİ-Fİ kullanımı için bir kapı araladığını ortaya koydu. Şu an kullandığımız Wİ-Fİ bağlantılarından çok daha hızlı bir kullanımın ortaya çıkacağı bu son teknolojik ürünler sayesinde kullanıcı kitle gözle görülür bir şekilde artacağı söz konusudur. 

Wİ-Fİ kullanımı çok daha hızlı olacak

Yapılan çeşitli araştırmaların temelinde Capasso'nun labaratuvarında 2017'den bu yana gerçekleştirilen geniş bir araştırma yatıyor. Söz konusu konu hakkında uzun süren bir araştırmanın meyveleri bugün itibariyle alınmaya başlandı. Araştırmalar neticesinde, kızılötesi frekans kümelerinin  bir kuantum lazer demeti aracılığı ile gönderilmesi halinde gönderilen verilerin normal bir kablosuz bağlantı sisteminden yüzlerce kat daha hızlı taşındığı ortaya çıktı. Bu sayede Wİ-Fİ kullanımı gözle görülür şekilde fark yaratacak. Geçtiğimiz yıl içerisinde de bu kümeler ile taşınan verilerin gizlenebileceği, şifrelenebileceği ve hatta veri alınıp gönderilme işlemlerinde kullanılabileceği ortaya çıktı. 

Harvard'dan yapılan açıklamalara göre konu hakkında araştırma yapan kişiler, bu verileri bir araya getirip, alıp gönderme işlemlerinde gelişmiş teknolojik bir sistem geliştirmeyi başardılar. Bu sayede güvenli bir ortam üzerinden veri akışı gerçekleşecek. Üstelik bu veri akışı sağlama sistemi üst düzey bir teknoloji doğrultusunda gerçekleştirilmiş olacak. Konuyu basit bir şekilde anlatmak gerekirse lazer konfigürasyonu doğrultusunda üretilmiş olan çift kutuplu anten sistemi ile söz konusu bu lazer konfigürasyonları oluşturuluyor. Bu aşamada da üst düzey teknolojik ögeler kullanılıyor. Veriler bu sistem sayesinde her yöne sağlıklı bir sistem doğrultusunda iletiliyor. Aktarma işlemi esnasında veriyi alan bir diğer anten ise mevcut bu bilgileri bilgisayarların anlayabileceği bir şekle sokuyor. Cihaz veri akışının yanı sıra aynı zamanda radyo sinyalleri de algılayarak veri akışlı sağlayabiliyor. Alt yapıda yer alan ekip, söz konusu lazeri bir başka radyo verisine gönderebiliyor. Kablosuz bağlantı sistemi için terahertz çağının başlanma süreci, bu bilgiler ışığında çok uzak gözükmüyor. Veri akışını hızlandıracak olan cihazın patenti şu an için Harvard Teknoloji Gelişim Ofisi’nde bulunuyor.





PAYLAŞ